'Bevalling ging heel goed'

Voor tweede keer ooit Afrikaans olifantje geboren in Beekse Bergen

Door Editie NL··Aangepast:
© Still YouTube-video Beekse BergenVoor tweede keer ooit Afrikaans olifantje geboren in Beekse Bergen
RTL

Afgelopen weekend is er een Afrikaanse babyolifant ter wereld gekomen in het dierenpark Beekse Bergen. Het is pas de tweede keer dat er in het park een olifantenkalfje wordt geboren.

Het jongste lid van de olifantenkudde is een meisje en heet Mosi, wat 'eerstgeborene' betekent. Ze is de dochter van olifant Pina-Nessi. "De bevalling had niet beter kunnen gaan", meldt dierenverzorgster Yvonne Vogels. "Het was echt hoe we het hadden gehoopt."

Pina-Nessi was 22 maanden drachtig toen Mosi geboren werd, wat overeenkomt met de gemiddelde drachttijd voor olifanten. Soms komt het voor dat kalfjes eerder of later geboren worden.

Extra bijzonder

Om die reden werd Pina-Nessi's bloed tegen het eind van de zomer steeds vaker gecontroleerd. "Aan de hand van de bloedwaardes konden we zien of de komst van het kalfje naderde."

Oudste olifant van Nederland overleden in Blijdorp
Lees ook

Oudste olifant van Nederland overleden in Blijdorp

De geboorte van Mosi is extra bijzonder, omdat ze pas de tweede babyolifant is die in het park is geboren. Precies 7,5 jaar geleden beviel olifant Punda, tevens de moeder van Pina-Nessi, van Madiba: de eerste Afrikaanse olifant in de Benelux. 

Nog twee kalfjes op komst

Het Brabantse dierenpark maakte begin dit jaar bovendien bekend dat er drie olifanten tegelijk drachtig waren, Pina-Nessi, haar zus Bongi én haar moeder Punda. De kalfjes van Bongi en Punda worden begin 2024 verwacht.

Het park gaat 'hard aan de slag' om ervoor te zorgen dat baby Mosi 'zo goed mogelijk opgroeit' en dat de twee verwachte kalfjes 'net zo voorspoedig ter wereld mogen komen'. "Niet alleen het kalfje en Pina-Nessi doen het super goed, maar ook de andere olifanten in de groep gedragen zich voorbeeldig", aldus Vogels.

Bekijk hieronder beelden van de pasgeboren babyolifant:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Safaripark Beekse BergenOlifantDierenEditie NL Link in bioHilvarenbeek