'Foto zegt meer dan miljoen woorden'

Babyolifant in India vindt moeder terug, drie dagen later maakt drone dit prachtige beeld

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Tamil Nadu Forest DepartmentBabyolifant in India vindt moeder terug, drie dagen later maakt drone dit prachtige beeld
RTL

Een aandoenlijk beeld van een babyolifantje dat in de armen van zijn moeder slaapt op een heuvel in Zuid-India. Parkwachters troffen het dier een paar dagen eerder nog verloren aan, wanhopig op zoek naar zijn moeder. Het olifantje was zijn kudde kwijtgeraakt. Met behulp van drones kon hij weer met de moeder worden herenigd. De twee zijn er, zoals de beelden doen geloven, goed aan toe.

"Als een foto meer zegt dan een miljoen woorden", schrijft Supriya Sahu, werkzaam bij het Indiase ministerie van Milieu. "De geredde babyolifant doet een middagdutje in de geruststellende armen van zijn moeder voordat ze weer met de grote kudde meegaat."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een foto met een bijzonder verhaal. Het babyolifantje raakte op 29 december zijn moeder en de rest van de olifantenkudde kwijt in Tamil Nadu, een staat in Zuid-India. Parkwachters troffen het olifantje, dat tussen de vier en vijf maanden oud is, een dag later verloren aan.

Normaal gesproken vertrekt een kudde niet als een olifantenkalfje mist. In dit geval gebeurde dat wel: zowel de moeder als de kudde waren vier kilometer verderop. "Meestal trekt de kudde weg, maar blijft een kleinere groep rondhangen om het vermiste kalf te vinden. Maar soms trekt de kudde, vooral als het een gebied is waar conflicten tussen dieren en mensen voorkomen, weg vanwege de veiligheid. De moeder moet kiezen tussen het welzijn van de kudde en het welzijn van één kalf", zegt Kartick Satyanarayan, de CEO van Wildlife SOS tegen The Guardian.

Kudde opgespoord met drones

Parkwachters spoorden de kudde op met drones. Daarna wasten ze het olifantje en smeerden hem in met modder, om de menselijke geuren weg te halen. Dit vermindert de angst bij de olifantenkudde als ze het olifantje weer zien. Met een truck brachten ze het kalfje naar de kudde.  

Het team bleef de olifanten daarna nog een aantal dagen volgen en kwamen zo aan het bijzondere beeld. Het personeel in het Anaimalai Tiger Reserve, een beschermd gebied in Tamil Nadu, draagt op dit moment zorg voor de veiligheid van de olifanten.

Zeldzaam: olifantentweeling geboren in natuurpark in Kenia
Lees ook

Zeldzaam: olifantentweeling geboren in natuurpark in Kenia

Lees meer over
DierenOlifantLink in bioIndia