Binnenland

Man voor ogen dochtertje gedood: daders krijgen 20 jaar cel

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPMan voor ogen dochtertje gedood: daders krijgen 20 jaar cel
RTL

Twee 23-jarige mannen zijn veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op IJsselsteiner Samir Erraghib. Hij werd vorig jaar op klaarlichte dag geliquideerd in een auto voor zijn huis, terwijl zijn 7-jarige dochtertje naast hem zat.

Volgens de rechtbank blijkt uit DNA-sporen en getuigenverklaringen dat Bowy T. en Abdelghani el H. de daders zijn. Ze hadden allebei een vuurwapen bij zich, waaronder een groot automatisch wapen. 

Goed voorbereide afrekening of huurmoord

Ook droegen ze bivakmutsen en zwarte regenpakken. Volgens de rechtbank gaat het om een goed voorbereide kille afrekening of huurmoord. Waarom ze Erraghib vermoordden en wie van beiden de dodelijke schoten heeft gelost is niet duidelijk, maar de rechtbank vindt ze beiden even schuldig.

De mannen zijn geen onbekenden van politie en justitie. Bowy T. zat in de laatste fase van zijn jeugd-tbs. Hij was op proefverlof in de tijd dat Erraghib werd geliquideerd. Abdelghani el H. komt al sinds zijn elfde jaar in aanraking met de politie. Toen Erraghib gedood werd, was El H. op vrije voeten omdat hij niet was teruggekeerd naar de gevangenis na een verlof.

Lees meer over
IJsselstein