Binnenland

Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC: 'Alle topuniversiteiten willen hem hebben'

Door RTL NIeuws··Aangepast:
Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC: 'Alle topuniversiteiten willen hem hebben'
RTL

De 7-jarige Laurent begon acht maanden geleden aan het gymnasium op het Winford in Amsterdam. Deze week rondde hij de eerste twee klassen af. Daarnaast doet hij sinds kort ook onderzoek op de hartafdeling in het AMC in Amsterdam. "Maar Laurent is allesbehalve een nerdy type", zegt zijn vader.

In september begon de toen nog 6-jarige Laurent aan groep 7 en 8 van de basisschool. In november startte hij zijn opleiding aan het particuliere gymnasium in de hoofdstad. Laurent heeft een IQ van minstens 145. "Dat is de maximale score", zegt zijn vader Alexander Simons tegen RTL Nieuws.

Harvard

"Hij is op dit moment heel erg geïnteresseerd in astronomie en geneeskunde. Daarom doet hij nu ook onderzoek aan de afdeling cardiologie van het AMC. Hij is de jongste onderzoeker ooit."

ZIE OOK: Kind van 6 naar middelbare school? 'Risico dat hij emotioneel instort'

Internationale universiteiten strijden om zijn gunsten. "Gisteren waren we bij de universiteit van Oxford, om daar kennis te maken. Laurent had daar ook een gesprek met een professor van de Amerikaanse topuniversiteit Harvard", zegt zijn vader.

Aangepast programma

Allemaal willen ze Laurent inlijven. "De keuze is aan hem. Maar eerst moet hij zijn middelbare school afmaken. We gaan deze zomer met hem overleggen wanneer hij zijn diploma wil halen. Komend schooljaar of het jaar daarop."

Thumbnail

Want de 7-jarige bolleboos volgt een aangepast versneld programma. "Hij zit in een eigen lokaal, dat trouwens naar hem is vernoemd, waar docenten hem lesgeven. Hij volgt ook lessen met andere kinderen voor de onderlinge interactie. En hij ziet natuurlijk andere  kinderen in de pauzes."

Tandarts in Amerika

Het gezin Simons komt oorspronkelijk uit het Belgische Oostende. De moeder van Laurent is Nederlands. Nog niet zo lang geleden zijn ze naar Amsterdam verhuisd, waar vader Alexander een tandartspraktijk heeft.

"Ik hoop eigenlijk niet dat hij kiest voor een Amerikaanse universiteit. Want mijn tandartsdiploma geldt niet in Amerika. Maar dat zien we dan wel weer."

Dj'en

Op dit moment is er ook nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. "Zijn studie speelt nog geen hoofdrol in zijn leven. In het weekend is hij heel erg bezig met dj-lessen. Dat is heel erg tijdrovend", zegt zijn trotse vader.

Simons benadrukt dat zijn zoon niet gebukt gaat onder zijn intelligentie. "Hij is geen nerdy type. Hij gaat naar feestjes en zit achter de meisjes aan. Hij is niet alleen slim, hij is ook heel erg lief. Hij pakt mensen in omdat hij onschuldig en eerlijk is. Hij heeft geen dubbele agenda."

Het belangrijkste is het geluk van zijn zoon, zegt Simons. "Dat is het enige wat telt. We zijn er altijd om hem te steunen. Als hij struikelt, zijn we er om hem op te vangen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Hoogbegaafde Laurent (6) gaat naar brugklas: 'Met leeftijdsgenootjes heeft hij niet veel'

Lees meer over
Universiteit van AmsterdamAMCOnderwijsGezinHoogbegaafdheid