Onduidelijkheid blijft

Minister Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië om verdwijning journalist Khashoggi

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMinister Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië om verdwijning journalist Khashoggi
RTL

Minister van Financiën Wopke Hoekstra reist volgende week niet naar Saoedi-Arabië af voor een handelsconferentie. Dat heeft alles te maken met de verdwijning van onderzoeksjournalist Jamal Khashoggi.  

Hoekstra zei eerder deze week dat er eerst meer duidelijkheid moest komen over de verdwijning van Khashoggi. Die duidelijkheid is er nog niet, vandaar dat het bezoek is afgelast.

De handelsmissie van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar Saoedi-Arabië staat eveneens op losse schroeven. Daarover is nog geen definitief besluit genomen, omdat die pas in december op het programma staat.

Gemarteld en vermoord

Khashoggi verdween op 2 oktober. Aangenomen wordt dat hij op het Saoedische consulaat in Istanbul is gemarteld en vermoord. Zijn lichaam zou in stukken zijn gezaagd.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken noemt in een tweet de berichten over de mogelijke moord op Khashoggi nogmaals 'zeer ernstig'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Franse minister gaat ook niet

Ook Hoekstra's Franse collega Bruno Le Maire heeft zijn deelname aan de conferentie afgezegd omdat de beschuldigingen aan het adres van de Saoedi's te ernstig zijn om het bezoek te laten doorgaan.

Hoekstra en Le Maire zouden in de Saoedische hoofdstad Riyad samen deelnemen aan een paneldiscussie. Eerder zeiden ook al andere prominente gasten af.

Saoedische consul zou bij marteling Khashoggi zijn geweest: 'Doe dit buiten'
Lees ook

Saoedische consul zou bij marteling Khashoggi zijn geweest: 'Doe dit buiten'

Lees meer over
Wopke HoekstraJamal KhashoggiMinisterie van FinanciënMartelingMoordSaoedi-ArabiëTurkije