Overleg met KNVB

Minister wil homofobie van voetbalvelden weren

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Minister wil homofobie van voetbalvelden weren
RTL

Minister Ingrid van Engelshoven wil niet alleen met Johan Derksen, maar ook met de KNVB in gesprek over homofobie in het voetbal. Met de voetbalbond wil ze kijken wat er nodig is, zodat ook voetballers uit de kast durven te komen.

Dat zei ze vanavond in het Radio 1 programma Langs de Lijn en Omstreken. 

Van tribunes weren

De minister wil samen met de KNVB het gebruik van het woord 'homo' als scheldwoord van de velden en de tribunes weren. De minister wil dat de KNVB zich uitspreekt als er gescholden wordt. "De KNVB moet zeggen dat het niet acceptabel is."

Eerder had Van Engelshoven al gezegd dat ze in gesprek wilde met Johan Derksen over zijn homo-onvriendelijke uitspraken in het tv-programma Veronica Inside deze week.

'Kom je gewoon voor uit'

Derksen zei daar onder meer: "We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.''

Hij reageerde op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij het programma.

De opmerkingen van Derksen leidde op twitter tot de hashtag #SorryJohan, waarmee lhbt'ers op hun persoonlijke verhalen delen

René van der Gijp over twitteraars #SorryJohan: 'Ga werk zoeken'
Lees ook

René van der Gijp over twitteraars #SorryJohan: 'Ga werk zoeken'

Lees meer over
Johan DerksenIngrid van EngelshovenKNVBVoetbalHomofobie