Ondanks vermoedens

'Thijs H. kwam bebloed terug van hei, maar kliniek sloeg geen alarm'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Eigen foto'Thijs H. kwam bebloed terug van hei, maar kliniek sloeg geen alarm'
RTL

Het vasthouden aan het medisch beroepsgeheim zou de reden zijn dat de ggz-kliniek in Maastricht waarin Thijs H. zat, niet direct alarm heeft geslagen nadat er op de Brunssummerheide twee wandelaars om het leven waren gebracht.

Dat meldt het AD op basis van informatie van ingewijden

'Bloed op kleding'

H. had zich de avond voor het dodelijke incident zelf gemeld bij de Mondriaankliniek. De volgende morgen kondigde hij aan dat hij naar de Brunssummerheide zou gaan. 's Middags kwam hij terug, en volgens een ingewijde waren er direct vermoedens dat H. achter de - via de media al bekend geworden - dood van de wandelaars zat.

Er zou zelfs bloed op zijn kleren hebben gezeten, zegt een betrokkene in de krant.

Verdachte Thijs H. langer vast in verband met dood wandelaars
Lees ook

Verdachte Thijs H. langer vast in verband met dood wandelaars

'Iets verschrikkelijks'

Maar ondanks de duidelijke aanwijzingen nam de kliniek vanwege het beroepsgeheim geen contact op met de politie. Dat gebeurde pas de volgende dag, nadat H. in de kliniek het brandalarm had aangezet en vervolgens de kliniek had verlaten.

Volgens een bron van het AD is toen het medisch beroepsgeheim 'opgeheven omdat ze in de kliniek iets verschrikkelijks wisten'. 

In beeld als verdachte

Op dat moment kwam H. bij de politie pas in beeld als verdachte. Hij werd diezelfde avond opgepakt nadat zijn foto landelijk was verspreid.

H. wordt niet alleen verdacht van het ombrengen van de twee wandelaars (63 en 68 jaar oud) op de Brunssummerheide, hij zou ook een wandelaarster in Den Haag hebben omgebracht.

De Mondriaankliniek, het Openbaar Ministerie en H.'s advocaat willen niet ingaan op vragen over de zaak, meldt het AD.

Thijs. H. wordt verdacht van drie moorden. De 27-jarige zou eerst een vrouw in Den Haag hebben omgebracht om vervolgens drie dagen later nog twee mensen te vermoorden in Limburg. Een reconstructie.
Lees meer over
Thijs H.Openbaar MinisterieMondriaanMoordzaakBrunssumDen Haag