100.000 euro beloning

'Voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi zit in Dubai'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Politie / Opsporing Verzocht'Voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi zit in Dubai'
RTL

Crimineel Ridouan Taghi houdt zich 'zo goed als zeker' verscholen in Dubai, melden anonieme bronnen binnen het Openbaar Ministerie (OM) aan De Telegraaf. Een woordvoerder van het OM kan dit niet bevestigen. "Maar ik kan het ook niet tegenspreken."

Justitie beschouwt Taghi als de onbetwiste leider van een 'geoliede moordorganisatie', die meedogenloos zou hebben afgerekend met rivalen, verraders, afvalligen en schuldenaars. Ook zijn handlanger Saïd Razzouki is op de vlucht voor politie en justitie. Het OM heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van Taghi of Razzouki.

20 bruikbare tips

Vorige week werden in Opsporing Verzocht verouderingsfoto's van Taghi en Razzouki getoond. Met behulp van een speciale techniek werden bestaande foto's van de twee aangepast. Daarna kwamen 29 tips binnen bij de politie, waarvan twintig bruikbare. "Naar de bruikbare tips wordt onderzoek naar gedaan", zegt een woordvoerder van het OM.

Politie toont verouderingsfoto's van meestgezochte criminelen van Nederland
Lees ook

Politie toont verouderingsfoto's van meestgezochte criminelen van Nederland

Volgens De Telegraaf wordt Taghi verdacht van zeker elf moorden en pogingen daartoe. Een van de meest geruchtmakende zaken is de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B.

Die werd in maart 2018 doodgeschoten in Amsterdam-Noord, omdat B. een deal had gesloten met justitie. Nabil B. wordt sindsdien zwaar beveiligd. Hij zit in een speciale vleugel van een huis van bewaring en in volledige afzondering.

Kroongetuige Nabil B. is in het openbaar gehoord in de geruchtmakende liquidatiezaak rondom hoofdverdachte Ridouan Taghi. Wat staat er op het spel? Verslaggever Eelco Hiltermann legt het uit.