Wc-papier en koffie

Thuiswerken kost je zo'n 2 euro per dag – en wie moet dat betalen?

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Patricia Rehe / Hollandse HoogteThuiswerken kost je zo'n 2 euro per dag – en wie moet dat betalen?
RTL

Kopjes koffie, wc-papier en hoger verbruik van water, gas en elektriciteit: vanuit huis werken kost ons gemiddeld 2 euro per dag meer dan wanneer we op kantoor zouden zitten. Wie vijf dagen in de week werkt en per werkdag acht uur maakt, is maandelijks 43,30 euro kwijt.

We werken door de coronacrisis massaal thuis en dat brengt dus extra kosten met zich mee, blijkt uit een berekening van het voorlichtingsinstituut Nibud.

Die extra uitgaven gaan naar het verbruik van elektriciteit, water en gas. Daarnaast moet er extra koffie, thee en wc-papier in huis worden gehaald. Op jaarbasis gaat het al snel om 440 euro extra, zegt het instituut voor budgetvoorlichting.

Vergoeding aanvragen

Het Nibud adviseert thuiswerkende mensen dan ook om met hun baas te overleggen of ze een extra vergoeding kunnen krijgen voor de extra kosten die ze maken. Werknemers kunnen de kosten namelijk niet aftrekken van hun belastingaangifte, maar werkgevers kunnen bepaalde kosten dan wel weer onbelast vergoeden via de werkkostenregeling.

Tijdens de coronacrisis werkt 80 procent van de Nederlanders thuis. Maar hoe blijft dat een beetje leuk en hoe blijf je productief? Arbeidspsycholoog Tosca Gort geeft tips om het thuiswerken vol te houden.
Nibud komt met corona-bespaartips: 'Opzeggen wat je kunt missen'
Lees ook

Nibud komt met corona-bespaartips: 'Opzeggen wat je kunt missen'

Lees meer over
ThuiswerkenCoronacrisis in NederlandGeldCoronavirus