400 euro per persoon

Na ophef Grapperhaus: advocaat wil generaal pardon coronaboetes

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPNa ophef Grapperhaus: advocaat wil generaal pardon coronaboetes
RTL

Vier 'taartjeseters' uit Schiedam en andere mensen met een coronaboete op zak, willen dat deze wordt kwijtgescholden. Advocaat Frank van Ardenne deed dit verzoek bij het ministerie

'Behoefte aan duidelijkheid'

Bij de boete voor de taartjeseters ging het om een paar in Schiedam dat in mei dit jaar bezoek kreeg van hun ouders die met taart op de stoep stonden. Omdat een van de ouders geen trappen kon lopen, besloten ze de taart buiten op te eten met anderhalve meter onderlinge afstand. Vervolgens legden handhavers boetes op van bijna 400 euro per persoon voor 'samenscholing in de open lucht'.

Minister Ferdinand Grapperhaus was zwaar geëmotioneerd tijdens het debat waarin hij moest knokken voor zijn baan als minister na zijn coronamisser.

De advocaat vermoedt dat het verzoek sneller dan normaal zal worden behandeld, gezien de recente ophef rond de trouwerij van minister Grapperhaus. "Iedereen die hiermee worstelt heeft behoefte aan duidelijkheid", zegt Van Ardenne.

Maar edelachtbare, de minister en koning houden zich óók niet aan de regels
Lees ook

Maar edelachtbare, de minister en koning houden zich óók niet aan de regels

Reactie ministerie

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat het ministerie het verzoek van de advocaat heeft ontvangen, maar dat minister Grapperhaus na de ministerraad heeft aangegeven dat het kwijtschelden van alle coronaboetes niet gaat gebeuren.

De Tweede Kamer heeft wel unaniem gevraagd om het automatisme van een strafblad bij een coronaboete te schrappen. De minister stuurt later nog een brief aan de Kamer, hier zal hij ook op uitvoering van moties ingaan.

Lees meer over
Ferdinand GrapperhausMinisterie van Justitie en VeiligheidCoronaboete