Geweld tegen politie

Agent loopt flinke bijtwond op bij arrestatie

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Politie AlmeloAgent loopt flinke bijtwond op bij arrestatie
RTL

Als agent maak je een hoop mee, maar sommige dagen zijn wel heel heftig. Een agent in Almelo moest deze week behandeld worden nadat hij tot bloedens toe was gebeten.

"Afgelopen week was het helaas weer raak en werden een aantal collega’s belaagd, bedreigd en beledigd tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden", schrijft de politie Almelo. Eén van de incidenten vond plaats toen een agent moest assisteren bij de gedwongen opname van een 32-jarige man. De rechter had besloten dat hij verplichte zorg moet krijgen, maar de man zelf dacht daar anders over. 

Hij verzette zich hevig en wist de agent in de arm te bijten, met een lelijke wond als gevolg. Zoals gebruikelijk is er bij de agent bloed afgenomen voor onderzoek en hij heeft een spuit tegen tetanus en hepatitis B gekregen. De dader is in later in de instelling aangehouden voor zware mishandeling. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Coronaspuger

Het was niet het enige incident waar de politie in Almelo afgelopen week mee te maken had. Bij de aanhouding van een 42-jarige dronken man werd een agente vol in haar gezicht gespuugd. De dader schreeuwde erbij dat hij corona had. "Er is dezelfde dag onmiddellijk een coronatest afgenomen waaruit gelukkig bleek dat de man niet besmet was", meldt de politie. De dader wordt wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of hij langer vast blijft zitten. 

Met beide agenten gaat het naar omstandigheden goed. 

Vrouw van agent is gescheld op politie zat: hij is geen klootzak, maar een superheld
Lees ook

Vrouw van agent is gescheld op politie zat: hij is geen klootzak, maar een superheld

Lees meer over
PolitieGeweld tegen hulpverleners