Nieuw en tweedehands

Dit jaar al recordaantal van 20.000 caravans en campers verkocht

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPDit jaar al recordaantal van 20.000 caravans en campers verkocht
RTL

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden er 20.000 caravans en campers verkocht. Het gaat om zowel nieuwe als tweedehands caravans en kampeerauto's die door bedrijven werden afgeleverd. In de afgelopen vijftien jaar was dat aantal niet meer zo hoog.

Tot en met mei werd een absoluut recordaantal van 1655 nieuwe en 7677 tweedehands campers verkocht. In beide gevallen is dat ruim 60 procent meer dan een jaar eerder. Ook werden 6640 tweedehands caravans afgeleverd, een kwart meer dan in 2020.

'Past lekker veel in': volgepropte camper gevaar op de weg
Lees ook

'Past lekker veel in': volgepropte camper gevaar op de weg

Sinds 2009 zijn niet zoveel gebruikte caravans door de vakhandel verkocht. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC. Ook nieuwe caravans zijn aan een opmars bezig. Daar was een groei van ruim 34 procent te zien. De laatste keer dat in de eerste vijf maanden van het jaar meer dan 4000 nieuwe caravans werden verkocht, was in 2012.

Meer caravans en campers dan ooit

Heel Nederland telt inmiddels meer caravans en campers dan ooit. Op 1 juni stonden er 568.722 geregistreerd. Dat zijn er 17.500 meer dan anderhalf jaar geleden. Afgelopen maand werd de 150.000ste camper in Nederland geregistreerd, ongeveer een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

De camper was altijd al populair, maar vanwege de coronacrisis is de vraag naar een huis op wielen alleen maar toegenomen, schreven we vorig jaar al. Want met een camper heb je je eigen sanitair en kun je lastminute beslissen waar je heen wil. Zeker in deze tijden is dat heel handig en dat merken zowel de verkopers als verhuurders.

Lees meer over
BOVAGKamperenReizenToerisme