Verlenging voorarrest

Verdachten moord Peter R. de Vries maandag voorgeleid

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© RTL NieuwsVerdachten moord Peter R. de Vries maandag voorgeleid
RTL

De twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries worden maandag voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank Amsterdam. Drie rechters besluiten dan of het voorarrest van de twee wordt verlengd.

De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen. Voor zover bekend werd hij niet beveiligd. Ruim een week lag hij zwaargewond in het ziekenhuis, waar hij gisteren overleed.

Op de plek waar De Vries is neergeschoten laten talloze mensen bloemen, kaarsjes en kaartjes achter. Verslaggever Rik Konijnenbelt ging er gisteravond kijken:

Verslaggever Rik Konijnenbelt was gisteravond in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam.

De verdachten van de moord zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Klemgereden

Het tweetal kon vrij snel na de moord worden klemgereden en aangehouden op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Alleen hun advocaat mag hen spreken. De beperkingen betekenen ook dat OM noch de advocaten van de verdachten mededelingen kunnen of mogen doen over de zaak.

Peter R. de Vries was een held in veel levens: 'Alsof een goede vriend dood is'
Lees ook

Peter R. de Vries was een held in veel levens: 'Alsof een goede vriend dood is'

De aanslag bracht een grote schokgolf teweeg. Onder meer demissionair premier Rutte en de koning reageerden geschokt op het nieuws. RTL 4 zond gisteren de hele avond een aangepaste programmering uit.

De Westerkerk in Amsterdam opende vandaag de deuren voor een moment van bezinning.