Fysiek geweld

Studentencorps Amsterdam stopt de ontgroening na geweld

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANP / Sem van der WalStudentencorps Amsterdam stopt de ontgroening na geweld
RTL

De Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. stopt per direct de dispuutkennismakingstijd. Het bestuur kreeg meldingen over grensoverschrijdend gedrag. De Universiteit van Amsterdam kreeg vanmiddag een melding van incidenten waarbij sprake was van fysiek geweld en waarbij studenten gewond zijn geraakt.

Dit bevestigt een woordvoerder van de universiteit aan RTL Nieuws na berichtgeving van De Volkskrant.

"We zijn erdoor verrast", zegt de woordvoerder. Zij laat weten dat het bestuur van het corps volgende week op het matje wordt geroepen om zich te verantwoorden. "Sancties sluiten we niet uit, want dit is volstrekt onacceptabel."

'Het is treurig'

"Studenten horen verantwoordelijkheidsbesef te hebben over wat toelaatbaar en ontoelaatbaar gedrag is", zegt Jack Koopman, rector van het A.S.C./A.V.S.V. "Maar blijkbaar is dat besef er niet bij iedereen. Het is treurig dat studenten die zich wel verantwoordelijk opstellen, lijden onder dit besluit. Toch is het noodzakelijk."

Kan een studenten-ontgroening wel coronaproof? Deze verenigingen lossen het zo op
Lees ook

Kan een studenten-ontgroening wel coronaproof? Deze verenigingen lossen het zo op

Het bestuur van het corps wil volgens de woordvoerder van de vereniging een duidelijk en krachtig signaal afgeven dat er geen plaats is voor dergelijk gedrag. Wat er precies is gebeurd, meldt de woordvoerder niet, maar het zou volstrekt onacceptabel zijn.

Het is nog maar de vraag of volgend jaar wel weer een kennismakingstijd komt, stelt de woordvoerder. Dat kan alleen als er voldoende verantwoordelijkheidsbesef is dan, stelt het bestuur. 

Ruim 2700 leden

Het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) is volgens de eigen site de grootste studentenvereniging van Nederland met ruim 2700 actieve leden.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
StudentenStudentenverenigingAmsterdam