Nieuwe maatregelen

Mondkapjes worden verplicht in supermarkten en winkels

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP Mondkapjes worden verplicht in supermarkten en winkels
RTL

Het wordt weer verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt en andere winkels. De winkels vallen onder publiek toegankelijke binnenruimten waar mondmaskers met ingang van zaterdag verplicht zijn, bevestigen ingewijden aan RTL Nieuws.

Op andere plekken wordt een coronatoegangsbewijs verplicht, zoals gisteren al naar buiten kwam. De coronatoegangspas is nu al verplicht in de horeca, casino's, bepaalde evenementen en cultuurlocaties. Daar komen doorstroomlocaties als musea en sportscholen bij.

Meer dan duizend besmettingen op Amsterdam Dance Event
Lees ook

Meer dan duizend besmettingen op Amsterdam Dance Event

Op enig moment is het ook de bedoeling dat pretparken en dierentuinen om een coronatoegangsbewijs gaan vragen, maar dat zal nog iets langer op zich laten wachten. Volgens ingewijden is daarvoor om juridische redenen meer tijd nodig.

Coronamaatregelen

Tijdens de coronapersconferentie vanavond worden maatregelen aangekondigd die vrijdag ingaan, maar ook zal er het een en ander worden bekendgemaakt over de (nabije) toekomst.

Zo wordt voor de zekerheid gewerkt aan de mogelijkheid om coronatoegangsbewijzen te vragen in het hoger onderwijs, mocht dat later nodig zijn. Met die stap zal de Tweede Kamer eerst akkoord moeten gaan.

Vanavond worden er vanwege oplopende besmettingscijfers nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Met politiek verslaggever Frits Wester blikken wij in vijf vragen en antwoorden alvast vooruit op wat we kunnen verwachten van het nieuwe beleid.
Lees meer over
CoronavirusCoronamaatregelenCoronabesmettingenNederlandse politiekNederlandDen Haag