Oorlogsdreiging

KLM blijft vliegen op Oekraïne, maar laat crew er niet meer overnachten

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Prince VictorKLM blijft vliegen op Oekraïne, maar laat crew er niet meer overnachten
RTL

KLM treft voorzorgsmaatregelen voor zijn personeel op vluchten naar Oekraïne, vanwege de oorlogsdreiging in het land. De maatschappij vliegt nog wel naar het land, maar laat zijn personeel er niet meer overnachten.

De crew van elke KLM-vlucht op Kiev zal vanaf nu steeds direct weer terugvliegen en het land verlaten. 

Veiligheid voorop

KLM zegt de situatie in Oekraïne dagelijks te bekijken en te beoordelen. De veiligheid van passagiers en medewerkers staat altijd voorop, aldus de vliegmaatschappij. "Veilige en optimale routes kiezen is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijk", aldus KLM. 

Komt er oorlog in Oekraïne? 'Onmogelijke eisen' Rusland staan oplossing in de weg
Lees ook

Komt er oorlog in Oekraïne? 'Onmogelijke eisen' Rusland staan oplossing in de weg

De spanningen aan de grens van Oekraïne met Rusland lopen al maandenlang steeds hoger op. Rusland ontkent op oorlogspad te zijn, maar heeft momenteel meer dan honderdduizend troepen verzameld aan de grens.  

De Oekraïense president Volodimir Zelenski  drong er vandaag op aan bij wereldleiders om geen paniek te zaaien over de oorlogsdreiging. Volgens hem is de situatie niet wezenlijk veranderd sinds 2014, toen Rusland het Oekraïense schiereiland De Krim binnenviel.  "De dreiging is duidelijk. De dreiging is constant", zei hij een persconferentie. 

Correspondent Eva Hartog peilt de stemming op straat in Moskou.
Lees meer over
Air France KLMOorlog in OekraïneOekraïne