Samenwerking verbroken

BNNVARA noemt spijtbetuiging Matthijs van Nieuwkerk 'essentieel'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPBNNVARA noemt spijtbetuiging Matthijs van Nieuwkerk 'essentieel'
RTL

BNNVARA noemt de spijtbetuiging van Matthijs van Nieuwkerk 'essentieel'. Dat laat de omroep weten in reactie op zijn eerder vandaag aangekondigde vertrek door Van Nieuwkerk. De 62-jarige presentator liet weten dat hij spijt heeft van het feit dat hij 'een – letterlijk – blinde ambitie had' en daardoor 'over grenzen' ging.

BNNVARA laat weten het besluit van Van Nieuwkerk om te vertrekken te respecteren. "Een spijtbetuiging van Matthijs vonden en vinden we essentieel, daar hoort de erkenning bij dat er over grenzen van (oud)-collega’s is gegaan", zegt de omroep. "In de opdracht die we onszelf hebben opgelegd – namelijk het zorgen voor een veilige werkomgeving voor al onze collega’s – nemen we de ontwikkelingen van de afgelopen periode nadrukkelijk mee. We moeten en gaan het beter doen."

Samenwerking 'onmogelijk'

Van Nieuwkerk raakte in opspraak nadat de Volkskrant een uitgebreid onderzoek had gepubliceerd over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Het ging daarbij volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en verbreekt alle banden met de omroep. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk." 

Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVARA en legt werk neer
Lees ook

Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVARA en legt werk neer

Over zijn samenwerking met omroep NTR is nog geen duidelijkheid. De NTR 'moet in overleg' met zowel de televisiemaker als de NPO, meldt een woordvoerder van die omroep.

Opnamedag afgelast

De NTR maakt met Van Nieuwkerk verschillende tv-programma's rond de Top 2000. Of die ook dit jaar worden gemaakt, is nog onduidelijk. De NTR besloot zaterdag de tweede opnamedag van de Top 2000 Quiz niet te laten doorgaan. Vrijdag zijn wel opnames gemaakt. De draaidagen van Top 2000 à Go-Go staan voor volgende maand gepland.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Matthijs van NieuwkerkBNNVARATv-programma