United World College Adriatic

Prinses Ariane maakt middelbare school af in Italië

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Patrick van KatwijkPrinses Ariane maakt middelbare school af in Italië
RTL

Prinses Ariane zal haar middelbareschooltijd afsluiten in Italië. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekendgemaakt. Na de zomer zal ze verder studeren aan het United World College Adriatic.

Prinses Ariane zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Maar na de zomer zal ze dus verhuizen naar Italië, waar ze naar school zal gaan in Duino, een gemeente in de regio Friuli-Venezia Giulia in het noordoosten van Italië.

Twee jaar lang zes vakken

De RVD laat weten dat ze daar 'opgaat voor haar Internationaal Baccalaureaat'. Dat betekent dat Ariane twee jaar lang zes vakken volgt die zij heeft gekozen uit zes disciplines, waaronder talen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en artistieke vakken.

Tijdens een interview op Koningsdag liet Ariane al weten dat ze niet naar Wales zou gaan, waar prinses Alexia op dit moment op school zit. Het hele interview zie je in onderstaande video.

Tijdens de optocht stelde verslaggever Sander Paulus vragen aan het koningshuis. Zo vroeg hij naar de toekomst plannen van prinses Ariane.
Lees meer over
Prinses ArianeKoningshuisMiddelbaar onderwijsLink in bio