Deel je verhaal

Ben jij als maaltijdbezorger in de problemen gekomen?

·Aangepast:
Ben jij als maaltijdbezorger in de problemen gekomen?
RTL

Maaltijdbezorgers komen regelmatig in moeilijke situaties terecht. Zo brengen te jonge kinderen maaltijden rond in de avonduren, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. En meer dan twee keer per week gebeuren er ongelukken waarbij een maaltijdbezorger betrokken is. RTL Nieuws is op zoek naar misstanden in deze branche. Heb jij dingen meegemaakt die niet door de beugel kunnen? Dan horen wij graag je verhaal.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat 15-jarigen 's avonds op pad worden gestuurd op maaltijden te bezorgen, terwijl dat volgens de wet niet mag. Op die leeftijd mag je alleen lichte arbeid verrichten en dat geldt niet voor het werk als maaltijdbezorger. Het Openbaar Ministerie stelt nu een strafrechtelijk onderzoek in, na het ongeluk van een jonge maaltijdbezorger in Utrecht. 

Verboden arbeid: jonge maaltijdbezorgers te laat aan het werk
Lees ook

Verboden arbeid: jonge maaltijdbezorgers te laat aan het werk

Veel ongelukken

Maaltijdbezorgers (vooral op de fiets, elektrische fiets of scooter) zijn vaak betrokken bij een ongeluk. Zeker twee keer per week gaat het mis in het verkeer, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Veel van deze bezorgers moeten met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis.

Na het ongeluk

Maar hoe vergaat het deze maaltijdbezorgers na het ongeluk? Wordt er bijvoorbeeld door de werkgever doorbetaald of op een andere manier voor ze gezorgd? En dekte de verzekering alle kosten of ontstond financieel getouwtrek? Om dat te onderzoeken horen we graag jouw verhaal.

Verzekering of beroving? 

Maar maaltijdbezorgers lopen tegen meer lastige situaties aan. Heb jij meegemaakt dat je in de problemen kwam met de verzekering? Ben je meerdere keren beroofd? Ook als je andere dingen hebt meegemaakt die opvielen of niet in de haak waren, dan kun je contact opnemen met onze onderzoeksredactie. 

Meedoen? 

Wil jij je verhaal (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar onderzoek@rtl.nl of bel 035-6718703. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Help ons onderzoek: contact met onze journalisten

Op deze pagina vragen we je vaker om mee te denken met ons onderzoek. Als je reageert, nemen we contact op om zo je verhaal te horen. Als je zelf een tip of idee hebt, kun je via deze pagina ook alle manieren vinden om met ons in contact te komen.

Is het een interview of niet?

Als we je hebben gesproken, wordt je informatie gebruikt voor het onderzoek. Natuurlijk worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld. Jouw informatie komt nooit zonder toestemming in een artikel of tv-item.