Nieuwe ronde

Rutte aangeschoven bij pensioenoverleg

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPRutte aangeschoven bij pensioenoverleg
RTL

Premier Mark Rutte is vanavond aangeschoven bij het formele overleg over de hervorming van het pensioenstelsel. Hij wilde vooraf weinig kwijt. "Hopen dat we weer een stap verder komen."

"We kijken wat het kabinet op tafel legt", verklaarde Han Busker van vakbond FNV van tevoren. Het kabinet heeft aangegeven de bonden deels tegemoet te willen komen. "Maar of het voldoende is weet ik niet", zei de vakbondsman.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Veren laten'

Hans de Boer van de werkgeversorganisatie VNO-NCW zei dat 'elk van de drie partijen veren moet laten'. Hij durft nog niet te zeggen of de partijen eruit gaan komen.

In november mislukte het overleg tussen kabinet, werkgevers en vakbonden over vernieuwing van het pensioenstelsel. De hervorming van de oudedagvoorziening is een van de belangrijkste opdrachten die het kabinet zich heeft gesteld. 

Pensioenleeftijd

Heet hangijzer is de stijging van de pensioenleeftijd. Die stijgt nu elk jaar mee met de gemiddelde levensverwachting. De vakbonden vinden dat je van iemand met een zwaar beroep, zoals een stratenmaker bijvoorbeeld, niet kunt verlangen dat die tot zijn 73e blijft werken.

Minister Koolmees van Sociale Zaken maakte voor het weekend bekend dat hij mogelijkheden ziet om de vakbonden tegemoet te komen.

Pensioengesprekken weer van start: kan korten worden voorkomen?
Lees ook

Pensioengesprekken weer van start: kan korten worden voorkomen?

Lees meer over
Mark RutteFNVVNO-NCWPensioenenDen Haag