Coronamaatregelen

OMT adviseerde kabinet om openhouden restaurants te onderzoeken

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPOMT adviseerde kabinet om openhouden restaurants te onderzoeken
RTL

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd om te onderzoeken of het mogelijk is om, met inachtnemening van de coronamaatregelen, restaurants toch open te houden. Het kabinet heeft dat advies naast zich neergelegd. Alle horeca wordt de komende vier weken gesloten.

Het Outbreak Management Team (OMT) bestaat uit deskundigen die het kabinet adviseert bij de aanpak van de corona-epidemie. In het openbare OMT-advies van afgelopen week staat: "Het OMT is van mening dat onderzocht zou moeten worden of eigenstandige restaurants (die niet een primaire bijkomende functie van drinkgelegenheid hebben) open kunnen blijven, mits de gezondheidscheck, registratie en placering en 1,5 m afstand goed geregeld zijn, en bedienend personeel gebruik maakt van faceshields of mondneuskapjes."

Nieuwe maatregelen: horeca weer dicht, koopavonden korter, mondkapje komt er
Lees ook

Nieuwe maatregelen: horeca weer dicht, koopavonden korter, mondkapje komt er

Eenvoudige regels

Ook moet er een maximum gelden van vier gasten per tafel, en een tafel mag dan maar een keer per avond worden 'verkocht'. De sluitingstijd moet worden vervroegd, bijvoorbeeld om 22.00 uur, adviseerde het OMT.

Of het kabinet alsnog gaat kijken of restaurants open kunnen blijven, is de vraag. Premier Rutte gaf gisteren in zijn persconferentie nog aan juist te werken aan eenvoudige regels. Het kabinet schrapte juist uitzonderingen, bijvoorbeeld voor bepaalde culturele instellingen.

Lees meer over
CoronamaatregelenCoronabesmettingenCoronaboeteOutbreak Management Team