POINT TAKEN

EBU draait aanpassing in uitslagen halve finales terug na kritiek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
EBU draait aanpassing in uitslagen halve finales terug na kritiek
RTL

De uitslagen van de halve finales van het Eurovisiesongfestival worden toch op de normale manier bekendgemaakt. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de beslissing om voor een talentenjacht-achtige uitslag te gaan teruggedraaid.

'Na het proberen van een nieuw systeem voor het presenteren van de gekwalificeerde landen in de eerste dress rehearsal van de eerste halve finale is door het productieteam besloten om terug te gaan naar de methode die in recente jaren is gebruikt', staat in een statement van de EBU. Dat betekent dat de artiesten de uitslag gewoon in de green room kunnen afwachten.

Volgens de songfestivalorganisator kunnen de tv-kijkers nog wel andere nieuwe dingen verwachten. Wat de EBU daarmee bedoeld, is nog niet duidelijk.

Mia en Dion zuiver bij dress rehearsal, maar: 'Mist kracht'
Lees ook

Mia en Dion zuiver bij dress rehearsal, maar: 'Mist kracht'

Eerder vandaag leek het erop dat de uitslagen van de halve finales van het Eurovisiesongfestival dit jaar op een andere manier bekend zouden worden gemaakt. Alle artiesten moesten hun lot voor de ogen van de hele zaal afwachten op het podium, zo werd maandag duidelijk tijdens de eerste doorloop van de eerste halve finale. Deelnemers die een finaleticket op zak hadden, moesten het podium verlaten zodat een steeds kleiner groepje overbleef. Nadat de eerste vijf door zijn, moeten de overgebleven artiesten nog lang in spanning blijven want eerst worden er korte interviews gedaan met de vijf die al door zijn. Aan het einde zouden alle finalisten terugkeren op het podium. Maandag wist Nederland zich te kwalificeren bij het repeteren van de eerste fictieve uitslag.

Op sociale media keurden veel songfestivalvolgers het idee af. 

Lees meer over
Mia NicolaiDion CooperEurovisiesongfestival