GAME OVER

Regisseur wilde na Squid Game 'nooit meer' aan televisieshow werken

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Noh Juhan/NetflixRegisseur wilde na Squid Game 'nooit meer' aan televisieshow werken
RTL

'Squid Game' zou oorspronkelijk maar één seizoen krijgen. Dat zegt acteur Lee Byung-hun (53) tegen het Koreaanse medium 'SBS Star'. De acteur hoorde dit van regisseur Hwang Dong-hyuk (52).

"Squid Game was een show die oorspronkelijk niet bedoeld was voor een tweede seizoen, dus dit script verbaasde me des te meer"

"Omdat ik eerder voor een film heb samengewerkt met Hwang Dong-hyuk, de regisseur van Squid Game, zijn we erg close met elkaar", zegt Lee, die de Front Man, ofwel het brein achter het hele moordspel, speelt. "Nadat we Squid Game hadden afgerond, gingen we uit eten. Tijdens het eten vroeg ik hem hoe het voor hem was om een serie te maken. Hij had zoiets van: 'Ik heb zes tanden verloren door de stress. Ik doe nooit meer een televisieshow'." Maar, vervolgt de acteur: "Het was het wereldwijde succes van de show dat hem overhaalde om een vervolg te maken."

Netflix onthult nieuwe details tweede seizoen Squid Game
Lees ook

Netflix onthult nieuwe details tweede seizoen Squid Game

Ook geeft de acteur een tipje van de sluier van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie, waarvan hij het script heeft gezien. "Squid Game was een show die oorspronkelijk niet bedoeld was voor een tweede seizoen, dus dit script verbaasde me des te meer." De verhaallijn van het tweede seizoen komt niet in de buurt van de speculaties van fans, denkt Lee. "Ik heb veel speculatieve artikelen gelezen, maar geen enkele kwam ook maar in de buurt van het daadwerkelijke plot."

De productie voor het tweede seizoen van de populaire serie begint later dit jaar. In Squid Game doen kandidaten mee aan dodelijke spellen, met als doel die te overleven en zo een geldprijs te winnen.

Deze nieuwe films en series staan nu of komen binnenkort op Netflix: 

Lees meer over
NetflixSquid GameNetflixserie