HET HAZESPAD KIEZEN

Rechter legt André Hazes en Monique Westenberg 900 euro boete op in leerplichtzaak

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRechter legt André Hazes en Monique Westenberg 900 euro boete op in leerplichtzaak
RTL

André Hazes (29) en Monique Westenberg (45) zijn door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld voor leerplichtverzuim. Beiden moeten een boete betalen van 450 euro, wat in totaal dus neerkomt op 900 euro.

"Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik draag de consequenties met heel veel liefde"

André en Monique zeggen dat ze na mondelinge toestemming van school bij de leerplichtambtenaar vakantie hebben aangevraagd voor april vorig jaar. Dit heeft de leerplichtambtenaar toen afgewezen. Toch zijn ze gegaan. Hiermee namen ze langer dan tien dagen vrij voor kleine Dré en krijgen ze dus een boete.

Leerplichtzaak kan 'verstrekkende gevolgen' hebben voor André Hazes
Lees ook

Leerplichtzaak kan 'verstrekkende gevolgen' hebben voor André Hazes

De inhoudelijke behandeling van de zaak vond na overleg, mede vanwege de leeftijd van de 6-jarige Dré, achter gesloten deuren plaats. De uitspraak is wel openbaar.

Het stel verliet na de inhoudelijke behandeling direct de rechtbank. Ze hebben de uitspraak dus niet afgewacht. Nienke Hoogervorst, de advocaat van het stel, heeft aan het ANP laten weten dat zij niet bij de uitspraak aanwezig zijn 'in verband met andere afspraken'.

Ouders die kinderen zonder toestemming van school houden, krijgen doorgaans een geldboete opgelegd. In uitzonderlijke gevallen krijgen ouders een celstraf, maar dat lag bij André en Monique niet in de lijn der verwachting.

Op het moment dat André en Monique hun zoon meenamen op vakantie, was het jongetje vijf jaar en daarmee leerplichtig. Omdat er geen toestemming van school was, omzeilden de zanger en zijn partner de leerplicht. De school moet dan melding doen bij de leerplichtambtenaar.

André reageerde enkele weken geleden tegenover RTL Boulevard al eens op de zaak. Hij noemde het toen 'niet netjes'. Spijt had hij echter niet. "Door die reis zijn we nu zo en heb ik het allergelukkigste kind op aarde", stelde hij. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik draag de consequenties met heel veel liefde."

Lees meer over
André HazesMonique Westenberg