MULTIPLE SCLEROSE

Christina Applegate kreeg MS-diagnose tijdens draaidagen: 'Moest in rolstoel naar set gereden worden'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChristina Applegate kreeg MS-diagnose tijdens draaidagen: 'Moest in rolstoel naar set gereden worden'
RTL

Christina Applegate (51) spreekt in 'The Kelly Clarkson Show' openhartig over het moment waarop ze hoorde dat er multiple sclerose bij haar was gediagnosticeerd. "Het was gewoon ontzettend klote", aldus de actrice.

"Ik kon niet lopen. Ik moest in een rolstoel naar de set gereden worden", vervolgt Christina, vooral bekend als Kelly Bundy in de sitcom Married... With Children. "Ik raakte in paniek, totdat iemand zei: 'Je hebt een MRI nodig'. Ik kwam er op een doodnormale maandag, na mijn werk, achter dat ik MS had." 

Bij Christina werd begin 2021 de diagnose MS vastgesteld. Eerder zei ze dat haar rol in de Netflix-serie Dead to Me misschien haar laatste rol ooit zal zijn. Omdat ze multiple sclerose heeft, weet de Amerikaanse niet of ze straks nog in staat is om te acteren.

Zieke Christina Applegate in tranen bij onthulling Walk of Fame-ster
Lees ook

Zieke Christina Applegate in tranen bij onthulling Walk of Fame-ster

De actrice maakt duidelijk dat mensen met MS verschillende symptomen kunnen hebben, die in hevigheid kunnen wisselen. "Elke dag is anders. Iedereen heeft er een andere ervaring mee." Ook heeft ze, achteraf gezien, al vier jaar lang last gehad van heel milde symptomen.

Je kunt het volledige interview hieronder bekijken: 

Half november onthulde Christina haar eigen tegel op de beroemde Hollywood Walk of Fame in Los Angeles. Het was haar eerste publieke optreden sinds de actrice vorig jaar kenbaar maakte dat ze MS heeft.

Lees meer over
Christina Applegate