TOT DE MAAN EN TERUG

Luna wil 'hele Valley op zijn kop zetten' op Junior Songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLuna wil 'hele Valley op zijn kop zetten' op Junior Songfestival
RTL

Luna kijkt ernaar uit om zondag het Junior Eurovisiesongfestival in het Armeense Jerevan te openen. Aan het ANP laat de zangeres weten dat ze wel wat gezonde spanning heeft voor de finale, maar toch vooral "de hele Valley op zijn kop" wil zetten met haar optreden in het Karen Demirchiancomplex, gelegen op een heuvel nabij de vallei van de rivier Hrazdan.

"Als je als eerste begint, ben je gelijk van de spanning af"

"Als je als eerste begint, ben je gelijk van de spanning af en kan je daarna de hele show vanuit de green room zien", zegt Luna, die Nederland vertegenwoordigt met haar feestelijke nummer 'La Festa'. "We zetten meteen de hele Valley op zijn kop", blikt ze vastberaden vooruit.

Zestien landen doen mee aan twintigste Junior Songfestival
Lees ook

Zestien landen doen mee aan twintigste Junior Songfestival

De juryshow van zaterdagavond verliep volgens Luna goed. "Mensen gingen helemaal schreeuwen en meezingen en -dansen", blikt Luna terug. "Het is toch altijd wel spannend op zo'n groot podium en met zo'n groot publiek erbij. Maar het zijn toch vooral gezonde zenuwen", zegt ze over het optreden.

Volgens de polls op de verschillende fansites maakt Nederland een kansje op de overwinning. Andere favorieten zijn Armenië en Groot-Brittannië. Luna heeft naar eigen zeggen niet één favoriete act, maar vindt er 'heel veel heel leuk'. Ze is zelfs vrienden geworden met andere delegaties, wat winnen bijna bijzaak maakt. "Het is onderling zo gezellig dat je de wedstrijd vergeet."