HET IS STIL AAN DE OVERGANG

Bridget Maasland wil praten over overgang uit taboesfeer halen: 'Zelf in voorstadium'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBridget Maasland wil praten over overgang uit taboesfeer halen: 'Zelf in voorstadium'
RTL

Bridget Maasland (48) zou graag zien dat praten over de overgang normaler wordt. Dat zegt de presentatrice, die zelf in een voorstadium van de menopauze zit, in podcast 'Darmstad FM'. "Als er ergens veel schaamte is, is het daar wel bij", aldus Bridget.

"Gedeelde smart is halve smart"

Bridget haalt als voorbeeld aan dat Linda de Mol ooit heeft gezegd dat ze het niet over de overgang wil hebben, omdat dat 'niet sexy' is. "De deuren stonden een heel klein beetje op een kiertje, maar die gingen toen weer dicht. Want er wordt niet over gesproken, want het is niet sexy", blikt Bridget terug. "We zijn al snel zeikwijven, maar we praten als vrouwen ook niet onderling over de overgang. Terwijl, gedeelde smart is halve smart, denk ik dan maar."

Zelf zit Bridget dus in een voorstadium van de overgang, vertelt ze. "Ik zit ook aan de hormonen, want mijn cyclus is al onregelmatig." Soms krijgt de presentatrice 'mega-paniekaanvallen'. "Bijvoorbeeld op de snelweg, dat het me overviel. Dat ik niet meer wist wat ik moest doen. Dan belde ik mijn vader en vroeg ik hem of hij me rustig wilde maken. Dat deed hij bij mijn moeder ook altijd."

Voor en na: Bridget Maasland laat de magie van make-up zien
Lees ook

Voor en na: Bridget Maasland laat de magie van make-up zien

Uiteindelijk heeft Bridget haar bloedwaardes laten checken in het ziekenhuis. "Toen zagen ze wel dat ik al minder eitjes produceer en al langzaam in de overgang zit." Aanvankelijk had de presentatrice het daar een beetje lastig mee. "Wat ben je als vrouw dan nog waard?" vroeg ze zich af. "Ik zou me nu nog wel voort kunnen planten, maar dat gaan we niet meer doen want ik ben 48."

Inmiddels heeft Bridget er vrede mee dat ze langzaam 'naar die andere kant' gaat. "Je kan er ook rust in vinden, maar dat leren we niet van huis uit."

Lees meer over
Bridget Maasland