OOST WEST THUIS BEST

Dominic West blij dat zoon niet meer in The Crown speelt

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDominic West blij dat zoon niet meer in The Crown speelt
RTL

Dominic West (53) is blij dat zijn zoon Senan (14) ervoor heeft gekozen om niet in het zesde en laatste seizoen van 'The Crown' te spelen. Dat zegt de acteur, die de rol van prins Charles speelt in de populaire Netflix-serie, in gesprek met 'Variety'.

"Het was een veel te grote verplichting"

Senan speelde in het vijfde seizoen een jonge prins William. Maar in het zesde seizoen nemen Rufus Kampa en Ed McVey de rol van William over. "Hij had nog nooit geacteerd en het was heel leuk om het te zien", zegt Dominic over het samenwerken met zijn zoon. "Het was heel handig als het gaat om een fysieke vertrouwdheid, die je moeilijk kunt hebben met kindacteurs."

Het echte verhaal achter Penny Knatchbull uit The Crown
Lees ook

Het echte verhaal achter Penny Knatchbull uit The Crown

Desondanks besloten Dominic en zijn zoon om niet ook het zesde seizoen samen te doen. "Het was een veel te grote verplichting en ik zei: ik weet niet zeker of je het moet doen". Volgens de acteur wilde zijn zoon niet veel school missen en dat gold ook voor voetbal, zijn grote passie. "Dus hebben we besloten dat hij seizoen 6 niet zou doen."

Ook het feit dat het nieuwe seizoen veel zwaarder en emotioneler is, speelde mee volgens Dominic. "Ik denk dat het best raar zou zijn met al het gedoe rondom zijn moeder, wat al een beetje te zien was in het vijfde seizoen. Bij die delen was het al gek", aldus de acteur. In het zesde seizoen komt onder meer de periode rond de dood van prinses Diana in 1997 aan bod.

Lees meer over
The Crown