LET IS BE

Producers James Bond-film wilden Paul McCartney helemaal niet vervangen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPProducers James Bond-film wilden Paul McCartney helemaal niet vervangen
RTL

Jarenlang wordt gedacht dat de producers van de 'James Bond'-film 'Live And Let Die' niet willen dat Paul McCartney (80) de titelsong zingt. Dat verhaal vertellen de ex-Beatle en muziekproducer George Martin. Twee auteurs hebben nu documenten gevonden waaruit naar voren komt dat het om een misverstand zou gaan.

De auteurs, Allan Kozinn en Adrian Sinclair, zijn bezig met een boek over ‘Macca’. Allan vertelt aan de Britse krant The Guardian dat hij correspondentie heeft gevonden waarin de producers van 'Live And Let Die' de muziek voor de film uit 1973 bespreken.

Daniel Craig mag zichzelf meest succesvolle James Bond noemen
Lees ook

Daniel Craig mag zichzelf meest succesvolle James Bond noemen

Eind jaren zeventig ontstaat er verwarring over 'Live And Let Die' als George Martin in zijn biografie onthult dat de producers aan hem hebben gevraagd wie het lied moet zingen als hij ze de versie laten horen die Paul McCartney heeft ingezongen. De ex-Beatle komt in de jaren na de publicatie van het boek All You Need Is Ears ook nog enkele malen terug op het verhaal.

Volgens Allan staat echter al vanaf het begin vast dat McCartney de titelsong zou zingen. In een scène in de film zou het lied echter nog een keer terugkomen. Het zou in een nachtclub gezonden worden en daarvoor moet een vocalist gevonden worden. Het is over die versie waar de producers het advies willen hebben van Martin, denkt de auteur na het doorlezen van de documenten die hij heeft gevonden.

'Live And Let Die' is een van de meest succesvolle Bond-hits ooit en de song betekende voor Paul McCartney zijn definitieve doorbraak als soloartiest in de Verenigde Staten.

Lees meer over
Paul McCartneyJames Bond