GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

NOS Sport heeft meldpunt MORES nog niet benaderd

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP NOS Sport heeft meldpunt MORES nog niet benaderd
RTL

NOS Sport heeft MORES, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele sector, nog niet benaderd voor advies of hulp. Dat laat bestuurslid Amber de Vente desgevraagd weten. NOS Sport kondigde eerder deze week een 'externe inventarisatie' aan naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

"Het instellen van een onderzoek na zulke signalen, getuigt van goed werkgeverschap"

De hoofdredactie van NOS Sport deed recent een oproep nadat de Volkskrant een artikel had gepubliceerd over wantoestanden bij het programma De Wereld Draait Door. Hierna kwamen er volgens de NOS meerdere meldingen.

Chef Voetbal Arno Vermeulen heeft buikpijn van signalen over misstanden NOS Sport
Lees ook

Chef Voetbal Arno Vermeulen heeft buikpijn van signalen over misstanden NOS Sport

"De manier waarop NOS Sport de situatie aanpakt, is op alle manieren te prijzen", stelt Amber wel. "Het instellen van een onderzoek na zulke signalen, getuigt van goed werkgeverschap. Elk bedrijf zou in dit geval zo’n check moeten doen, om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen."

Er is onder meer een gedragscode bij de NOS waarin omgangsvormen staan beschreven en er zijn sinds 2000 vertrouwenspersonen actief, zowel intern als extern. Ook volgen leidinggevenden bij de gehele NOS trainingen rondom dit thema.