MAFS TOEVAL

Eerste MAFS-bruidspaar blijkt hoop dezelfde vrienden te hebben

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married at First Sight/RTLEerste MAFS-bruidspaar blijkt hoop dezelfde vrienden te hebben
RTL

Liefde op basis van de wetenschap: het kan. Dat hebben de afgelopen seizoenen van 'Married at First Sight' wel bewezen. Of de nieuwe reeks ook zo succesvol is, is nog maar de vraag. Voor nu is het eerste koppel, dat meer met elkaar gemeen heeft dan gedacht, nog erg enthousiast.

"Toeval bestaat niet, dus dit is nu al een heel mooie match"

De experts hebben dit seizoen zes koppels aan elkaar gematcht uit de 3000 singles die zich hebben aangemeld voor het seizoen. Anders dan voorgaande jaren overvalt presentator Carlo Boszhard ze niet één voor één, maar vertelt hij de deelnemers - die denken dat ze bij de laatste testdag zijn - in twee groepen dat niet één van hen, maar dat ze allemaal gaan trouwen. En dat ziet niemand aankomen. "Dat moeten mensen nog een paar keer tegen me zeggen. Dat ga ik nog even niet beseffen, dat moet nog even landen", aldus aanstaande bruidegom Remco van 49.

Married At First Sight: Match Or Mistake zoekt deelnemers voor nieuw seizoen
Lees ook

Married At First Sight: Match Or Mistake zoekt deelnemers voor nieuw seizoen

Voor de een komt de grote dag sneller dan voor de ander. Het eerste paar dat in het huwelijk gaat treden wordt gevormd door Nicole en Martijn. De 47-jarige Nicole is rij-instructeur, woont samen met haar hondje Bram in Amsterdam en houdt wel van een feestje. Ze is dan ook regelmatig op Ibiza te vinden. Hoewel ze spontaan genoeg is, lukt het haar maar niet een man te vinden in onze bruisende hoofdstad. "Er zijn vrij weinig leuke single mannen. En de mannen díé er zijn, zien ook heel veel leuke single vrouwen, dus die gaan - hupsakee - door naar de ander", legt ze uit.

Wie weet heeft ze wel geluk met haar match: de 50-jarige Martijn uit Brabant. De salesmanager houdt net als Nicole van een feestje en heeft als motto: work hard, play hard. Martijn heeft drie kinderen, van 11, 16 en 19, maar nog genoeg tijd voor feestjes en festivals. Ook gaat Martijn, die het daten 'nogal beu' is, net als Nicole graag naar Ibiza. Martijn is eerder getrouwd geweest en weet daarom een beetje wat hem te wachten staat. "Ik kijk er met heel veel plezier op terug", vertelt hij. "Ik denk vooral dat ik nu beter weet wie ik ben, waar ik voor sta. En dat ik dat ook kan uitstralen, waardoor je een betere balans hebt tussen ons beiden."

Als de mooiste dag van hun leven eindelijk daar is, blijkt dat de experts beter zijn in matchen dan ze denken. Nicole en Martijn hebben namelijk een boel gemeenschappelijke vrienden uit Ibiza, die allemaal op het huwelijk zijn. "Grappig genoeg zit er een enorme overlap in. We kennen elkaar allemaal een beetje uit het uitgaansleven", vertelt Martijn - die Nicole nog niet eerder ontmoet heeft. "Toeval bestaat niet, dus dit is nu al een heel mooie match."

Het tweede bruidspaar waar we in de eerste aflevering kennis mee maken, zijn Wilfred en Francois. De 48-jarige Wilfred uit Emmen is een opvallende verschijning, net als de 49-jarige Francois uit Maastricht - die twee lange relaties heeft gehad en 'een doener' zoekt. "Ik mis vooral dat je thuiskomt en weet dat er een ander is. Dat mis ik heel erg." Wilfred denkt daar hetzelfde over en vertelt: "Ik zou graag een partner willen om samen naar vrienden te gaan. Ik mis het het meeste op het moment dat je ergens naartoe gaat. Dan is iedereen altijd met z’n tweeën. En dan ben ik weer degene die daar alleen naartoe gaat."

Married at First Sight is wekelijks op dinsdag- en woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. De eerste week is het programma maar liefst drie keer te zien, namelijk op dinsdag, woensdag én donderdag.

Lees meer over
Married at First Sight