BITCH I'M MADONNA

Madonna bijt van zich af na kritiek op 'onherkenbaar' gezicht: 'Vrouwenhaat'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMadonna bijt van zich af na kritiek op 'onherkenbaar' gezicht: 'Vrouwenhaat'
RTL

Madonna (64) is de laatste dagen overspoeld met berichten dat haar gezicht onherkenbaar zou zijn geweest tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. De Queen of Pop is in de pen geklommen om eens even flink te vertellen wat ze van de constante conversaties óver en kritiek óp haar uiterlijk vindt.

"We leven in een wereld die weigert vrouwen ouder dan 45 jaar oud te vieren"

Als eerste hekelt Madonna het dat de focus ligt op haar gezicht, en niet op de twee artiesten die zij kwam eren, namelijk Sam Smith en Kim Petras. 'Veel mensen kiezen ervoor om alleen te praten over een paar close-up-foto's van mij, gemaakt met een camera met een lange lens door een persfotograaf. Dat zou iedereens gezicht doen vervormen!' aldus de zangeres.

Madonna voelt zich 'opnieuw slachtoffers van leeftijdsdiscriminatie en vrouwenhaat'. 'We leven in een wereld die weigert vrouwen ouder dan 45 jaar oud te vieren', gaat ze door.

Kibbelende Bennifer en onherkenbare Madonna bij 65e Grammy Awards
Lees ook

Kibbelende Bennifer en onherkenbare Madonna bij 65e Grammy Awards

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De zangeres heeft er een hekel aan dat 'de wereld blijkbaar de behoefte voelt om een vrouw te straffen die wilskrachtig en avontuurlijk blijft'. 'Ik heb me nooit verontschuldigd voor de creatieve keuzes die ik heb gemaakt, noch voor de manier waarop ik eruitzie of me kleed, en ik ga er niet aan beginnen', gaat ze door.

In Madonna's ogen is ze sinds de start van haar carrière 'naar beneden gehaald' door de media. De zangeres ziet het allemaal als een test. 'Ik ben blij om het voortouw te nemen, zodat alle vrouwen na mij het de komende jaren makkelijker kunnen hebben. Ik kijk er naar uit om nog vele jaren grenzen te verleggen.'

Lees meer over
Madonna