SCHIKKING

Weduwe schikt voor miljoenen om gelekte foto's wrak Kobe Bryant

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Weduwe schikt voor miljoenen om gelekte foto's wrak Kobe Bryant
RTL

Vanessa Bryant (40) heeft een schikking getroffen met Los Angeles County over het lekken van foto's van het helikopterwrak waar het lichaam van haar man Kobe in 2020, samen met dat van hun dochter Gianna en zeven andere inzittenden, onder lag. Dat meldden diverse Amerikaanse media woensdag.

"We hopen dat haar overwinning in het proces en deze schikking een einde zullen maken aan deze praktijken"

De weduwe van de oud-sterspeler van de Los Angeles Lakers krijgt ongeveer 30 miljoen dollar (ruim 28 miljoen euro) schadevergoeding. In een verklaring noemt haar advocaat het oordeel 'de succesvolle bekroning van de moedige strijd' die zij voerde. "We hopen dat haar overwinning in het proces en deze schikking een einde zullen maken aan deze praktijken."

Vanessa Bryant doneert schadevergoeding aan goed doel
Lees ook

Vanessa Bryant doneert schadevergoeding aan goed doel

Basketballer Kobe Bryant stortte op 26 januari 2020 tijdens een helikoptervlucht neer in de buurt van Los Angeles. Hij, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittenden kwamen hierbij om het leven. Politieagenten ter plaatse maakten foto's van het wrak en de lichamen, en deelden deze zonder toestemming met anderen. Vanessa Bryant klaagde Los Angeles County voor deze "schandalige handelingen" aan wegens het toebrengen van 'zware emotionele schade'.

Lees meer over
Kobe Bryant