BEÏNVLOED

Nikkie de Jager leeft alerter sinds overval: 'Zodat mensen me niet kunnen traceren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNikkie de Jager leeft alerter sinds overval: 'Zodat mensen me niet kunnen traceren'
RTL

De gewelddadige overval die Nikkie de Jager (29) heeft meegemaakt, heeft haar leven logischerwijs flink doen veranderen. Dat zegt de make-upgrootheid in gesprek met meiden in opvanghuis Fier, waar ze aanwezig was voor Internationale Vrouwendag. Het 'AD' was daarbij.

"Ik kan de angst op laten komen, maar kan die ook parkeren"

Nikkie geeft te kennen dat ze tegenwoordig 'veel alerter' is dan vroeger het geval was. Ook let ze op elk klein geluidje en gedraagt ze zich anders op social media. "Ik post niks meer live, zodat mensen me niet kunnen traceren."

Daarnaast heeft Nikkie hulp gehad van een traumadeskundige. Die gaf haar de tip af en toe de emoties van de overval op te laten komen. Dat heeft Nikkie uiteindelijk geholpen, zegt ze. "Ik kan de angst op laten komen, maar kan die ook parkeren."

Verdachten overval Nikkie de Jager blijven zwijgen
Lees ook

Verdachten overval Nikkie de Jager blijven zwijgen

Op 10 augustus 2020 werden Nikkie en haar man Dylan thuis overvallen en mishandeld door vier mannen. Drie van hen werden aangehouden. De buit bestond uit waardevolle sieraden en een Louis Vuitton-tas. Nikkie en Dylan werden die middag vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen.

De rechtbank in Rotterdam legde in augustus vorig jaar celstraffen op aan twee Rotterdammers die betrokken waren bij de gewapende overval bij Nikkie thuis. Zij kregen een straf van 7 en 5,5 jaar.

Lees meer over
Nikkie de Jager