OVER EN UIT

Hoofdrolspeler Brian Cox staat achter stop hitserie Succession

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHoofdrolspeler Brian Cox staat achter stop hitserie Succession
RTL

Hoofdrolspeler Brian Cox (76) staat er helemaal achter dat de hitserie 'Succession' stopt na het aankomende vierde seizoen. De acteur, die de rol van patriarch Logan Roy speelt, vindt het de juiste beslissing van bedenker Jesse Armstrong (52).

"Amerikanen hebben de neiging om dingen volledig uit te melken"

"Dat maakt hem erg gedisciplineerd en ook erg Brits", zegt de Schotse acteur in vakblad Variety. "Amerikanen hebben de neiging om dingen volledig uit te melken."

Wel zal hij bepaalde dingen gaan missen. "Ik zal de cast missen, de sfeer, de jovialiteit", somt hij op. "Logan zal ik ook wel een beetje missen. Maar we gaan weer verder."

Brian Cox en Lisa Kudrow samen in horror-comedy The Parenting
Lees ook

Brian Cox en Lisa Kudrow samen in horror-comedy The Parenting

Iets wat de acteur minder zal missen is de method-acting van zijn collega Jeremy Strong, die in de serie zijn zoon Kendall speelt. Brian herhaalt in het interview zijn ergernissen over de acteermethode waarbij acteurs volledig in de huid kruipen van hun personage en de rol ook vaak vasthouden buiten de scènes om. Zo sprak Jeremy tijdens opnames niet met collega's om zich, net als zijn personage, geïsoleerder te voelen. "Het is een cultuurclash", zegt Brian daarover. "Ik trek die Amerikaanse shit niet."

Het laatste seizoen van Succession is vanaf 27 maart in Nederland te zien op streamingdienst HBO Max. De serie gaat over de familie Roy van het mediabedrijf Waystar Royco. De kinderen van topman Logan Roy strijden om de macht binnen het bedrijf.