KIJKEN, KIJKEN, METEEN KOPEN

Bob en Alex blazen Kopen zonder Kijken-koppel omver na 'onmogelijke' opdracht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL 4/screenshot Kopen Zonder Kijken 17-4Bob en Alex blazen Kopen zonder Kijken-koppel omver na 'onmogelijke' opdracht
RTL

Het nieuwe seizoen van 'Kopen Zonder Kijken' start met de zoektocht van Lisa (27) en Riski (27). De twee wonen in een huurappartement in Lochem, maar willen dolgraag een groter huis met het oog op gezinsuitbreiding én zodat de ouders van Riski kunnen logeren als ze uit Indonesië op bezoek zijn. Maar lukt dat met een klein budget en een lang wensenlijstje?

"Is dit echt van ons? Ik weet niet eens waar ik moet kijken"

Als Martijn Krabbé het stel een bezoekje brengt, blijkt dat de woningnood hoog is. Lisa barst in tranen uit als ze de presentator voor de deur ziet staan. De twee zijn een jaar bezig met het zoeken naar een woning en hebben zo’n 25 bezichtigingen gehad. Tot nu toe hebben ze weinig succes, maar ze hopen dat het team van Kopen Zonder Kijken daar verandering in brengt.

Ze willen graag een eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers, een tuin én een ruime keuken. Hiervoor stellen ze een budget beschikbaar van 310.000 euro inclusief een eventuele verbouwing. 

Zo is het nu met Carlijn en Jeroen uit KzK: 'Nog steeds onwerkelijk'
Lees ook

Zo is het nu met Carlijn en Jeroen uit KzK: 'Nog steeds onwerkelijk'

Bob Sikkens en Alex van Keulen verzekeren het koppel dat het niet makkelijk is met hun kleine budget, maar stuiten wonderbaarlijk genoeg al snel op een koopje in Lochem. Het is de woonplaats die Lisa hoog op haar lijstje heeft staan.

Er moet nog wel het nodige gebeuren in de woning, maar voor een koopprijs van 300.000 kunnen ze het niet laten staan. Ook Lisa en Riski zijn enthousiast als ze het huis zien. Al hopen ze wel dat er nog het één en ander verbouwd kan worden. 

Je zou denken dat verbouwen voor 10.000 euro niet makkelijk is, maar het koppel kan er nog eens 10.000 euro bovenop doen, waardoor ze op een budget van 20.000 euro uitkomen. Met dat geld verricht Bob wonderen: hij plaatst een gloednieuwe keuken en een nieuwe vloer, verbouwt de badkamer en Roos zorgt zelfs voor een heuse gamekamer voor Riski én een gezellige logeerkamer voor zijn ouders. 

Als het koppel het eindresultaat ziet, kunnen ze hun ogen niet geloven: 'Wat supermooi! Ik ben echt helemaal verbaasd', roept Lisa uit. 'Is dit echt van ons? Ik weet niet eens waar ik moet kijken.' Ook Riski is door het dolle heen. 'Ik ben echt superblij!'

Kopen Zonder Kijken is elke maandag te zien om 20.30 uur op RTL4. De aflevering kun je bij Videoland terugkijken.

Lees meer over
Bob SikkesMartijn KrabbéAlex van KeulenRoos ReedijkKopen Zonder Kijken