WHAT THE F

Carice van Houten: 'Te weinig stilgestaan bij de toekomst van mijn kind'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCarice van Houten: 'Te weinig stilgestaan bij de toekomst van mijn kind'
RTL

Voor Carice van Houten (46) is het moederschap één van de mooiste dingen in haar leven, maar toch vraagt ze zich weleens af op wat voor wereld ze haar zoontje Monte heeft gezet. In de podcast 'Carice & Halina' vertelt de actrice openhartig over de angst die ze weleens heeft over de toekomst van haar kind.

"Daar denk je natuurlijk niet over na op het moment suprême"

In de podcast bespreken Halina en Carice het moederschap. Halina, die zelf geen kinderen heeft, merkt op dat ze vaak hetzelfde hoort van ouders. "Veel mensen zeggen dat een reden om het wel te doen is dat het een vorm van liefde is die je nooit met iemand anders kan voelen, dus niet met je moeder, vader, je beste vriend, minnaar of geliefde. Maar goed, het is mij niet gegeven of ik heb het niet genoeg geprobeerd."

Carice van Houten wil na Game of Thrones ook wel rol in  The Last of Us
Lees ook

Carice van Houten wil na Game of Thrones ook wel rol in The Last of Us

Carice bevestigt dat de liefde die je als moeder voelt inderdaad heel anders is. "Dat voel ik ook echt wel ja. Dat is eigenlijk ook niet uit te leggen, want dat moet je echt ervaren. Ik weet ook niet of ik er echt een idee over had van tevoren. Maar ik dacht wel: ik wil dit gewoon meemaken."

Nu ze eenmaal moeder is, geniet ze daar met volle teugen van. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. "Tegenwoordig denk ik weleens: waar the fack heb ik hem op gezet, op deze wereld. Ik heb daar echt te weinig bij stil gestaan. Daar denk je natuurlijk niet over na op het moment suprême, maar ik kan daar nu wel erge angst over hebben. Dat ik denk, wat moet hij nog allemaal meemaken."

Volgens Carice kun je eigenlijk niet van tevoren inschatten hoe het moederschap gaat zijn. "Ik heb vroeger weleens gedacht, ik ga het niet zo doen als mijn moeder. Ik wil niet zo jong moeder zijn maar wat ouder zodat ik er klaar voor ben. Maar dat ben je geloof ik nooit. Iedereen doet maar wat."

Je kunt de betreffende podcast hieronder beluisteren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Halina ReijnCarice van Houten