EVENWICHTIG

Miljuschka Witzenhausen bijt van zich af na haatreactie over gewicht: 'Blijven maar komen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMiljuschka Witzenhausen bijt van zich af na haatreactie over gewicht: 'Blijven maar komen'
RTL

Miljuschka Witzenhausen (37) is er niet vies van om hier en daar een #eerlijkefoto te delen. Voor een lichaam hoeft niemand zich te schamen, aldus de presentatrice. Toch krijgt ze naast veel bijval ook commentaar op de foto's die ze deelt.

"Dit soort reacties"

In haar Instagram Stories deelt Miljuschka nu zo'n voorbeeld. In een reactie zegt iemand dat de tv-kok 'dikker en dikker' wordt. Diegene vraagt haar 'of dat haar passie' is. 'Dit soort reacties. Ze blijven maar komen', schrijft Miljuschka. Voor iedereen die haatcomments deelt, heeft ze een duidelijke booschap: 'Ze kunnen mijn dikke kont kussen.'

© Instagram @miljuschka

In 2020 plaatste de presentatrice voor het eerst een 'eerlijke' en onbewerkte foto van zichzelf, omdat ze klaar was met de gepolijste foto's op social media. Daarmee riep ze #eerlijkefoto in het leven. "Ik word er gewoon gallisch van. Het is echt een verslaving, die telefoon. Alles wat er voorbijkomt heeft een filter of is bewerkt met photoshop", zei ze er onder meer over bij Jinek.

Miljuschka liet haar lichaam zien tijdens haar menstruatie. "Iedereen weet dat hormonen bitches zijn, maar dan word je onzeker. En vaak ook wat voller. Toen dacht ik ineens: waarom zien zij er zo uit en ik zo? Maar daarna vooral: fuck it. Dit is niet het realiteitsbeeld." 

Lees meer over
Miljuschka Witzenhausen