POTATO PATATO

Katy Perry verliest merkrechtszaak tegen modelabel Katie Perry

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKaty Perry verliest merkrechtszaak tegen modelabel Katie Perry
RTL

Zangeres Katy Perry (38) heeft een merkrechtszaak verloren van een Australisch modelabel met bijna dezelfde naam als zij. Katie Perry had haar bijna-naamgenote aangeklaagd om de merchandise die de zangeres verkocht tijdens haar Australische tournee in 2014. De rechter stelde de modeontwerpster in het gelijk, meldt de BBC vrijdag.

"Niet alleen heb ik voor mezelf gevochten, maar ook voor andere kleine bedrijfjes in dit land"

Tijdens haar tour Down Under verkocht de Amerikaanse zangeres onder meer jasjes, kersttruien, T-shirts, joggingbroeken en sjaals onder de naam Katy Perry. Hoewel ze dit volgens de rechter 'met goede bedoelingen' deed, schond het toch het copyright van de Australische Katie en haar kledingmerk Katie Perry. De artiest hoeft echter geen schadevergoeding aan de modeontwerpster te betalen, oordeelde de rechter.

Katy Perry spreekt vol lof over uitnodiging voor kroning Charles
Lees ook

Katy Perry spreekt vol lof over uitnodiging voor kroning Charles

Katie ziet haar overwinning in de rechtbank als een geval van 'David tegen Goliath', zo schrijft ze op haar website. 'Niet alleen heb ik voor mezelf gevochten, maar ook voor andere kleine bedrijfjes in dit land. Velen daarvan zijn door vrouwen opgericht die het moeten opnemen tegen overzeese bedrijven die veel meer financiële macht hebben dan wij.'

Lees meer over
Katy Perry