THUIS BIEDEN

Alex van Kopen zonder Kijken over pleegouder zijn: 'Het is niet altijd makkelijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Tom CornelissenAlex van Kopen zonder Kijken over pleegouder zijn: 'Het is niet altijd makkelijk'
RTL

'Kopen zonder Kijken'-makelaar Alex van Keulen (55) doet iedere week keihard zijn best om een geschikte woning te vinden in het populaire RTL 4-programma, maar als Paul, Kim en hun pleegkinderen onlangs bij hem aankloppen doet 'ie extra zijn best. Alex weet namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om hen een fijn thuis te geven.

"Het is prachtig als ze na alle moeilijkheden die ze hebben meegemaakt weer gewoon kind kunnen zijn"

Alex en zijn vrouw Saskia vangen namelijk regelmatig pleegkinderen op in hun eigen huis. Sinds ze vorig jaar hun makelaarskantoor hebben verkocht, hebben ze hier meer tijd voor. In VROUW Magazine vertelt de makelaar dat het recente overlijden van zijn broer en een tegenslag in zijn eigen gezondheid hebben bijgedragen aan het besluit zijn bedrijf weg te doen. "Ik kreeg veel last van mijn diabetes type 2; het ging echt even niet zo lekker. Door te sporten, gezond te eten en stress te verminderen is dat nu onder controle", vertelt hij.

"Ik was zo’n drukke zakenman, altijd aan het werk. En daarnaast kwam ik natuurlijk ook nog op televisie. (…) We doen nu vooral dingen die we leuk vinden, zoals op vakantie gaan. Ik ben tegenwoordig huisman en heb me nog geen minuut verveeld."

Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg
Lees ook

Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg

Alhoewel: helemaal niks doet Alex ook niet. Zo runt hij nog altijd een 'klein bedrijfje om vastgoed op te kopen' en nemen hij en zijn vrouw regelmatig pleegkinderen in huis, iets dat jaren geleden tot stand komt als ze een neefje opvangen. "Toen hij wegging, beseften we hoeveel kinderen op deze manier geholpen kunnen worden. We besloten om vaker pleegkinderen in huis te nemen", aldus Saskia.

Het mooiste aan de pleegzorg vindt Alex, die zelf uit een gezin van tien komt, de ontwikkeling van de kinderen: "Daar doe je het voor. Het is prachtig als ze na alle moeilijkheden die ze hebben meegemaakt weer gewoon kind kunnen zijn. (…) Je doet dat niet voor jezelf, maar voor het kind. Het is ook echt niet altijd makkelijk. Zo’n kind komt vaak heel gestrest binnen, misschien wel met bindingsangst en zware nachtmerries."

Hoewel Alex en zijn vrouw nu een sterk team zijn, moet hij Saskia overtuigen. Voor Alex is het namelijk liefde op het eerste gezicht als hij haar tegen het lijf loopt, maar Saskia heeft vijf jaar nodig. "Maar daarna was ik smoorverliefd! En dat is altijd zo gebleven."

Lees meer over
Alex van Keulen