NIET KUNNEN TERUGVALLEN OP OUDERS

Moeilijke jeugd spoorde KZK-makelaar Alex aan pleegvader te worden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL 4/screenshot Jinek 8 mei 2023Moeilijke jeugd spoorde KZK-makelaar Alex aan pleegvader te worden
RTL

Tv-kijkers kennen Alex van Keulen (54) als de goedlachse makelaar in 'Kopen Zonder Kijken', maar in 'Jinek' liet hij gisteren ook een heel andere kant van zichzelf zien. Alex vertelt openhartig over zijn keuze om pleegkinderen in huis te nemen.

"Ik kan mij heel goed verplaatsen in een kind dat niet kan terugvallen op zijn ouders"

In Jinek zijn naast Alex ook Paul en Kim te gast. Zij hebben zelf ook pleegkinderen en hebben met hun aflevering in Kopen Zonder Kijken voor een heuse storm aan aanmeldingen gezorgd bij Pleegzorg Nederland. In de aflevering van het stel deelt Alex voor het eerst mee dat hij zelf ook pleegouder is. Hij prijst Paul en Kim en benadrukt als ambassadeur van Pleegzorg Nederland hoe belangrijk het is dat meer mensen zich aanmelden voor het pleegouderschap. 

Wat veel mensen volgens hem niet weten, is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn op dit gebied en dat het zelfs met een drukke baan te combineren is. "Je kunt kiezen voor langdurige pleegzorg, dit heb ik zelf met mijn vrouw gedaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor weekendopvang of crisisopvang. Zo heb ik een pleegzoon van 16 jaar die één keer per maand een weekend komt."

Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg
Lees ook

Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg

Als Eva hem vraagt waarom hij voor het pleegouderschap heeft gekozen, geeft Alex aan dat dit iets heel persoonlijks is. "Ik kom uit een gezin met tien kinderen. Ik ben één van de jongste en ik heb mijn vader nooit gekend. Mijn moeder was niet in staat om voor mij te zorgen. Dus ik kan mij heel goed verplaatsen in een kind dat niet kan terugvallen op zijn ouders."

Volgens Alex is het balletje gaan rollen toen hij zijn vrouw leerde kennen. "Toen wist ik dat ik het wilde, zij heeft een hart zo groot als een skippybal. Zij is echt heel sociaal en eigenlijk zijn we vanaf dat moment begonnen. Eerst met een neefje uit familiekring en toen dat goed ging besloten we meer kinderen in huis te nemen. Inmiddels hebben we vijf kinderen in vijftien jaar gehad."

Lees meer over
Alex van KeulenEva JinekKopen Zonder KijkenJinek