MARCREL

Marcel van Roosmalen: 'Wilfred Genee stond na VI-uitzending tegen me te schreeuwen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarcel van Roosmalen: 'Wilfred Genee stond na VI-uitzending tegen me te schreeuwen'
RTL

Marcel van Roosmalen (55) heeft geen goed gevoel overgehouden aan zijn bezoek aan 'Vandaag Inside' afgelopen vrijdag. Hij krijgt het daar zowel met René van der Gijp (62) als Wilfred Genee (55) aan de stok. Die laatste noemt hij in de podcast 'Weer een dag' een 'idioot van een spelleider'.

"Na afloop van die uitzending stond hij ook tegen me te schreeuwen dat ik me niet moest aanstellen dat mijn kinderen worden bedreigd"

Als Marcel in het programma vanaf zijn barkruk zich kritisch uitlaat over televisiekenner Angela de Jong, stelt René dat juist Marcel en Gijs Groenteman, die vanaf juni vier weken lang het stokje van Vandaag Inside overnemen met hun talkshow Marcel & Gijs, zichzelf te serieus nemen. Zo zou Marcel niet willen dat de VI-mannen Gijs 'Groenteboer' noemen.

"We liggen in de vuurlinie, Gijs", begint Marcel in de podcast. Volgens hem wordt René zichtbaar geïrriteerd tijdens de uitzending, waarna hij bijval krijgt van Wilfred. "Toen begon die Gijp vanuit het niets te schreeuwen. Eerlijk gezegd, ik wist helemaal niet waarover het ging. Het ging over Groenteboer zeggen, dat ik daar niet tegen zou kunnen en dat ik dat gezegd zou hebben. (...) Ik kwam er eigenlijk helemaal niet tussen."

René van der Gijp opent vuur op Marcel en Gijs: 'Dat steekt mij'
Lees ook

René van der Gijp opent vuur op Marcel en Gijs: 'Dat steekt mij'

Wilfred opdragen om nooit meer Groenteboer te zeggen, daar is volgens Marcel geen sprake van. "Dat is zo vreemd. Als je wordt aangevallen a, met een leugen, en b, dat je denkt: waar gáát dit over? (...) Alsof ik Wilfred Genee, een man met wie ik amper spreek, apart neem om te zeggen: 'Wil jij Gijs Groenteman alsjeblieft geen Gijs Groenteboer meer noemen, daar kunnen wij heel slecht tegen.'"

Aanleiding voor de 'haatrelatie' was een grap die De Oranjezomer destijds niet haalde. Marcel trad als columnist op in het programma en maakte een grap over Wilfred toen hij 'privé en zakelijk onder vuur lag'. Het wekte bij de VI-presentator 'een doorn van woede' op, waarna de column die uitzending geschrapt werd. 

Na een uitzending van Vandaag Inside in februari kreeg Marcel de volle laag van Wilfred. "Elke keer als hij mij ziet, triggert het iets in hem. Na afloop van die uitzending stond hij ook tegen me te schreeuwen dat ik me niet moest aanstellen dat mijn kinderen worden bedreigd. 'Jij houdt helemaal geen rekening met andermans kinderen!'", zou Wilfred hebben gezegd.

"In dat gesprek, wat allang geen gesprek meer was, werd er door iemand van de productie gezegd: 'Gaan jullie anders even tussen de decorstukken staan, want het wordt zo gênant'."  

Marcel was woedend op René na de uitzending van afgelopen vrijdag en sprak hem aan op de woordenwisseling. "Daar kan hij helemaal niet mee omgaan. Dan zie je die ogen wegdraaien en dan zegt hij: 'Die is niet goed.'" Ook trof hij Wilfred achter de schermen. "Wilfred steekt zijn handen in de lucht van: heb ik het nou weer gedaan?" 

Wilfred is een 'idioot van een spelleider', vindt Marcel. "Het is zoiets geks als je dat meemaakt. Je voelt je gewoon aangerand op die kruk. Je kunt ook nergens heen." De schrijver leest in de uitzending voor uit zijn boek Totaal. "Ik had ze dat boek naar de kop moeten slingeren. Ik was er helemaal klaar mee." 

Na het relaas van Marcel, maakt Gijs duidelijk: "Ik wil hierbij even een officiële verklaring uitgeven, dat ik het niet grappig vind, maar ook niet erg als mensen mij Groenteboer noemen. Mensen mogen mij Grijs Groenteboer noemen zoveel als ze willen. Ik vind het niet grappig."  

"Ik heb wel het idee dat wij bij Talpa in een heel warm bad stappen", besluit Marcel cynisch. De heren laten weten vandaag de eerste vergadering over hun talkshow te hebben. Je kunt de volledige podcast hieronder beluisteren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rob Goossens denkt dat de VI-rel een positieve uitwerking gaat hebben op de talkshow van Marcel en Gijs: 

Lees meer over
Wilfred GeneeMarcel van RoosmalenGijs GroentemanRene van der GijpTalpaVandaag Inside