EVEN GEDULD AUB

Sicco en Tessa uit KZK kunnen na drie jaar eindelijk samenwonen: ‘Droom komt uit’

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLSicco en Tessa uit KZK kunnen na drie jaar eindelijk samenwonen: ‘Droom komt uit’
RTL

Het Friese stel Sicco en Tessa heeft al drie jaar een relatie, maar woont nog niet samen. Met de hulp van het team van ‘Kopen zonder Kijken’ hopen de twee een ruim genoeg huis te vinden voor hun samengestelde gezin met vier kinderen. Zal het Alex van Keulen (54) en Bob Sikkes (57) lukken om binnen hun budget aan alle eisen te voldoen?

“Wat mooi dat je je kinderen dat kan geven”

Sicco en Tessa leren elkaar op hun veertiende kennen op school en worden verliefd op elkaar. Toch scheiden hun wegen en krijgen ze allebei een gezin met twee kinderen: "We waren nog zo jong dat we er eigenlijk niks mee konden", vertelt Tessa. Als ze elkaar jaren later weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over en inmiddels zijn ze al drie jaar dolgelukkig met elkaar: "We hebben samen muziek gemaakt en gespeeld. Zo kwam alles weer tot rollen."

Door de lastige huizenmarkt is het een hele opgave om binnen hun budget van 425.000 euro een huis te vinden met vijf slaapkamers voor al hun kinderen. Maar ook het gescheiden leven is voor het stel geen pretje: "Het gevoel dat je meer samen wil zijn, maar ook de praktische kant met kinderen en twee huizen." Ze schakelen daarom de hulp in van Kopen zonder Kijken om hen met die zoektocht te helpen: "Dat er rust komt, is heel belangrijk", benadrukt Tessa.

Alex van Keulen heeft moeilijkste concessiegesprek ooit in KzK: 'Wat een verdriet'
Lees ook

Alex van Keulen heeft moeilijkste concessiegesprek ooit in KzK: 'Wat een verdriet'

Nadat alle wensen zijn besproken, gaat makelaar Alex direct aan de slag met de zoekopdracht: "We zoeken een woning met vijf slaapkamers in Drachten of in Opeinde. Daar is niet heel veel aanbod, dus de keuze is niet reuze." Het blijkt een lastige opgave te zijn, maar net op het randje van de concessieklok vindt hij het ideale huis: "Ik begon al bijna te wanhopen voor Tessa en Sicco en dan komt er toch een pareltje de woningmarkt op."

Het gaat om een vrijstaand woonhuis op de rand van Opeinde, precies waar Sicco en Tessa zo naar op zoek zijn. Nadat het huis ook door Bob is goedgekeurd, besluit Alex een bod uit te brengen. Het huis wordt voor 367.000 euro aangekocht, waardoor er nog genoeg budget voor Bob over is om het huis op te knappen: "We moeten een extra slaapkamer creëren en ik wil heel graag een extra badkamer."

De weken verstrijken en Sicco en Tessa kunnen eindelijk hun nieuwe droomhuis intrekken. Wanneer ze de woning betreden, weten ze niet wat ze zien: "Smells like home", zegt Sicco enthousiast. Het eindresultaat is verbluffend en er is ruimte genoeg voor het grote gezin: "Ik vind het helemaal fantastisch", zegt Tessa. Zelfs de dromen van Sicco en Tessa heeft het team van Kopen zonder Kijken weten te realiseren, namelijk een mancave voor Sicco en een eigen atelier voor Tessa: "Dit is toch niet normaal", zegt Tessa vol bewondering. Vooral het feit dat ze zo’n mooi huis voor hun kinderen hebben kunnen realiseren, is iets waar Sicco enorm trots op is: "Wat mooi dat je je kinderen dat kan geven", zegt Sicco met tranen in zijn ogen.

Na drie jaar elke keer op en neer te hebben gereisd, kunnen Sicco en Tessa eindelijk samen settelen en verder werken aan hun toekomst: "Je bent moe van de laatste jaren heen en weer reizen, dus dit is gewoon fantastisch, onze droom komt uit", zegt Tessa emotioneel.

Benieuwd wat Sicco en Tessa hebben veranderd aan hun woning na de opnames? Je ziet het hieronder.

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.

Lees meer over
Alex van KeulenBob SikkesMartijn KrabbéKopen Zonder Kijken