SLAPELOZE NACHTEN

Kritische Quirine uit Kopen zonder Kijken moet wensenlijst loslaten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLKritische Quirine uit Kopen zonder Kijken moet wensenlijst loslaten
RTL

In de zesde aflevering van ‘Kopen zonder Kijken’ zien we de zoektocht naar de eerste koopwoning van Hein en Quirine. Zij huren een woning in het hartje van de Amsterdamse Pijp, maar hier heeft Hein zich nooit écht thuis gevoeld. Ze willen daarom graag naar Brabant verhuizen. Aan het team van ‘Kopen zonder Kijken’ de taak om hun droom te realiseren.

“Die jarendertigwoning kun je afschrijven. Dat gaat hem echt niet worden”

Hein en Quirine zijn al anderhalf jaar aan het kijken naar een stulpje in Brabant. Met een budget van 450.000 euro zijn ze op zoek naar een koopwoning rondom Den Bosch met een woonkeuken, minimaal drie slaapkamers en een tuin. 

De eisen van Quirine maken de zoektocht tot een ware uitdaging, omdat ze niet wil wijken van het dorp Vught en het liefst voor een typische jarendertigwoning gaat. Makelaar Alex van Keulen schudt haar al snel wakker: "Die jarendertigwoning kun je afschrijven. Dat gaat hem echt niet worden." Hein noemt zichzelf praktisch en koopt het liefst een zo ruim mogelijke woning, waarin hij als echte Bourgondiër lekker kan borrelen met vrienden.

Ruben en Sanne uit Kopen zonder Kijken al twee jaar wanhopig op zoek naar groter appartement
Lees ook

Ruben en Sanne uit Kopen zonder Kijken al twee jaar wanhopig op zoek naar groter appartement

De dagen verstrijken en de gevreesde concessieklok zorgt voor slapeloze nachten. Het stel besluit om hun hypotheekadviseur te bellen en het budget op te hogen met 50.000 euro: "Wij gaan all in." Toch lukt het Alex niet om een woning te vinden. Tijdens het concessiegesprek wordt een aantal wensen losgelaten om de kans van slagen te vergroten. Zo is het zoekgebied verruimd en mag nu ook gezocht worden naar een tussenwoning. Quirine is enigszins teleurgesteld, maar heeft nog volop vertrouwen in het proces.

Niet veel later weet Bob alsnog een paleisje op de kop te tikken. Het bod wordt geaccepteerd en er kan nog voor 60.000 euro verbouwd worden. Bob wil er een droomkeuken van maken, maar hier is een aanbouw voor nodig. Hij durft het aan om te bellen voor extra budget. Hein en Quirine zijn het erover eens: "Wij zijn zo enthousiast over het huis. De spaarpot mag op." Ook hebben ze een leuk nieuwtje te melden: Quirine is zwanger! 

Al gauw is de dag van de verhuizing aangebroken, Hein en Quirine zijn enorm gespannen voor deze bijzondere dag. Bij binnenkomst voelt Quirine zich echter meteen thuis: "Wat een verschil. Dit is zo ons!" Hein heeft nu eindelijk de keuken van zijn dromen en is er stil van: "Wat een volwassen huis, joh!" Het huis is volledig toekomstproof voor het jonge gezin. Opgelucht en voldaan wordt er geproost op de goede afloop.

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4 en kijk je terug bij Videoland.

Benieuwd hoe het nu met Hein en Quirine gaat? Lees het hier.

Lees meer over
Kopen Zonder Kijken