DROMEN ZIJN BEDROG

Alex van Keulen zet koppel uit KzK met hoge eisen op zijn plek: 'Ik schiet jullie droom aan flarden'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAlex van Keulen zet koppel uit KzK met hoge eisen op zijn plek: 'Ik schiet jullie droom aan flarden'
RTL

In ‘Kopen zonder Kijken’ zien we deze week de zoektocht naar een nieuwe koopwoning voor Ferdi, Karlijn en hun dochtertje Sare. Het stel is al ruim zes jaar bezig met het bezichtigen van allerlei stulpjes, maar het lukt hen maar niet om hun ideale woning te vinden. Aan het team van ‘Kopen zonder Kijken’ de taak om hun droomhuis te vinden.

“Makelaars roepen dat je direct moet bieden, want er zijn nog twintig stellen in de running voor dit huis"

Ferdi en Karlijn huren een huis in Zwolle en door een samenloop van omstandigheden verloopt het proces niet al te soepel. Er staan al veel bezichtigingen op de teller en ze zijn er moedeloos van geworden. Karlijn wordt vooral zenuwachtig van de opgevoerde druk bij het plaatsen van een bod: “Makelaars roepen dat je direct moet bieden, want er zijn nog minstens twintig stellen in de running voor dit huis.” Het stel geeft toe dat ze er simpelweg té weinig verstand van hebben om een goed bod te doen.

Sicco en Tessa uit KZK kunnen na drie jaar eindelijk samenwonen: ‘Droom komt uit’
Lees ook

Sicco en Tessa uit KZK kunnen na drie jaar eindelijk samenwonen: ‘Droom komt uit’

Tijdens het gesprek met Bob Sikkes en Alex van Keulen heeft het stel een creatieve manier bedacht om hun wensen kenbaar te maken: er mag gegrabbeld worden. Met een budget van 355.000 euro zijn ze op zoek naar een eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk, met minimaal drie slaapkamers en een ruime tuin. Alex zet hen meteen met beide benen op de grond: “Met jullie budget kan ik die droom al bijna aan flarden schieten.” Het wensenlijstje wordt direct aangepast en de focus ligt vooral op een huis waar ze in kunnen groeien als gezin. 

Helaas is het Alex niet gelukt om binnen de tijd een geschikte woning te vinden en hij concludeert dan ook dat het zoekgebied verruimd moet worden. Karlijn baalt ervan en vindt het moeilijk om haar geliefde Zwolle los te laten. Toch heeft de concessie uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, want ze worden verrast met goed nieuws: “We hebben een huis voor jullie!"

Terwijl het team druk bezig is met de renovatie van het nieuwe huis, komt Martijn Krabbé poolshoogte nemen bij Ferdi en Karlijn. Het is een bewogen periode geweest, want Ferdi heeft een Turkse vader en die kant van de familie is hard geraakt door de vreselijke aardbeving van afgelopen februari. Karlijn heeft nog altijd moeite met het verlaten van Zwolle en raakt geëmotioneerd: “Ik ga deze stad zo missen.” De emoties zitten bij beiden dus erg hoog.

Een week later is de dag van de verhuizing eindelijk aangebroken en het stel is op van de zenuwen. Bij binnenkomst zien ze hoe de styling perfect aansluit bij hun wensen. Ferdi pinkt een traantje weg als hij de nieuwe kamer van zijn dochtertje ziet: “Dit gaat ze zo fantastisch vinden.”

Hoewel de afgelopen maanden een emotionele rollercoaster waren, zijn ze maar wat blij met hun nieuwe onderkomen. Klinkend met champagne proost het koppel dan ook op de goede afloop. 

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.

Benieuwd hoe het nu met Ferdi en Karlijn gaat? Bekijk dan de video hieronder.

Lees meer over
Alex van KeulenBob SikkesKopen Zonder Kijken