BEMOEDER JE ER NIET MEE

Romy Boomsma reageert op kritiek fulltime moederschap

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRomy Boomsma reageert op kritiek fulltime moederschap
RTL

Fulltime moederen, dat is echt niet meer van deze tijd, zo luidt de kritiek aan het adres van Romy Boomsma (32). De vrouw van Arie Boomsma (49) reageert in gesprek met 'Marie Claire' op de vervelende reacties die ze met regelmaat ontvangt.

"Die kritiek kwam door de beeldvorming dat ik een soort ondergeschikt vrouwtje was dat thuis zat"

Na de geboorte van Bobby, Mozes en Juniper is het aanvankelijk de bedoeling dat Romy 'thuisblijft', vertelt ze in het blad. Uiteindelijk komen er echter zoveel leuke projecten op haar pad dat ze het moederschap al snel combineert met werk. "We hadden aanvankelijk de afspraak dat ik thuis zou zijn, en dat vond ik heerlijk. Het gaf heel veel rust, omdat ik mee kon gaan op het ritme van de kinderen. Maar uiteindelijk is dat maar twee jaar geweest."

Toch komt er kritiek op de beslissing om fulltime moeder te zijn. "Die kritiek kwam door de beeldvorming dat ik een soort ondergeschikt vrouwtje was dat thuis zat. Terwijl ik het zelf een ultieme luxe vond dat ik niet meteen weer van alles hoefde met jonge kinderen", vertelt ze.

Romy Boomsma heeft een voorstadium van baarmoederhalskanker
Lees ook

Romy Boomsma heeft een voorstadium van baarmoederhalskanker

Romy vervolgt: "Tussen de eerste twee zat maar drieëntwintig maanden, ze sliepen slecht en ik was kapot. Ik geloof wel dat het van deze tijd is om werk te combineren met thuis zijn, maar daarin zit ook een uitdaging, want ik zit continu in twee rollen: ik ben aan het werk en ik ben aan het moederen."

Werk en het ouderschap combineren is zwaar met drie kinderen tussen de drie en zeven jaar. "Het was pittig om alweer veel aan het werk te zijn terwijl de jongste pas anderhalf was, wat dat betreft was het lekker geweest als het allemaal een jaar later was gebeurd."

Arie, Romy en haar moeder, die bij het gezin op het erf woont, hebben een 'fijne verdeling' gevonden wat betreft de zorg van de kinderen en tijd voor zichzelf. "Ik vind het heerlijk om eigen dingen te doen, maar voor mij staat mijn gezin echt op één."

Het hele interview is nu te lezen in Marie Claire. 

Lees meer over
Romy BoomsmaArie Boomsma