ER GOED MUZIEK VAN ZIJN

Rob en Luuk voelden ongemak bij bespreken tv-flop Marieke Elsinga

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William Rutten/Rianne BargerRob en Luuk voelden ongemak bij bespreken tv-flop Marieke Elsinga
RTL

De muzikale spelshow 'Alles is Muziek' had onder begeleiding van Marieke Elsinga (36) dé nieuwe zaterdagavondshow van RTL 4 moeten worden, maar vanwege teleurstellende kijkcijfers wordt het programma door de zender snel weer van de buis gehaald. En hoewel Marieke er in de media kalm op reageert, weten haar voormalig collega's dat het anders zit.

"Je kan dan best wel je eerlijke mening geven, want dat is ook hoe het werkt"

In een nieuwe aflevering van De BLVD Podcast bespreken Luuk Ikink en Rob Goossens in de rubriek De Mediawereld Ontrafeld hoe het is om nieuws te brengen over BN'ers met wie ze bevriend zijn. "Ja, dat is wel interessant want wij berichten natuurlijk alleen maar over BN’ers. En sommige mensen kennen we dan weer beter dan anderen uit het vak", stelt Luuk, die wel altijd probeert om met 'een soort vogelperspectief boven het wereldje te hangen'.

Hij vertelt: "Dat vind ik altijd wel verfrissend, dat maakt het ook wel wat makkelijker. Maar je ontkomt er niet aan dat je een band opbouwt met sommige mensen."

Marieke Elsinga gestrand met lege batterij auto: 'Te lang doorgereden'
Lees ook

Marieke Elsinga gestrand met lege batterij auto: 'Te lang doorgereden'

De presentator, die wel zegt wat voorzichtiger te zijn als hij iets moet vertellen over iemand die hij kent, denkt dat je daar nou eenmaal niet aan ontkomt in een programma zoals RTL Boulevard. Als voorbeeld noemt hij de tv-flop Alles is Muziek van Marieke Elsinga, met wie hij jarenlang Boulevard presenteert. RTL besluit het zaterdagavondprogramma vroegtijdig van de buis te halen vanwege teleurstellende kijkcijfers, en dat is best lastig voor Luuk om te brengen, omdat hij en Marieke nog regelmatig contact hebben.

"Maar", vervolgt hij, "iedereen kon ook zien dat het programma niet al te best was en het niet goed scoorde. Dan kan je daar wel heel erg met de mantel der liefde over praten, maar dat hoeft dan natuurlijk ook niet. Je kan dan best wel je eerlijke mening geven, want dat is ook hoe het werkt."

Ook Rob geeft toe zich nogal ongemakkelijk te hebben gevoeld als het over het programma gaat. Helemaal omdat hij weet dat Marieke juist bij RTL Boulevard is weggegaan om programma’s als Alles is Muziek te maken. "Je wil voor haar dat het werkt, maar ziet dat het verre van het geval is. Je merkt ook dat ze het daar moeilijk mee heeft. Al heeft ze gezegd van niet, wij kennen haar en natuurlijk vindt ze het lastig."

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Marieke ElsingaRob GoossensLuuk IkinkAlles is MuziekDe BLVD Podcast