GTSTROEVE START

Babette kon het niet meteen goed vinden met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Reinout Oerlemans

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBabette kon het niet meteen goed vinden met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Reinout Oerlemans
RTL

Linda, Roos en Arnie: de onvergetelijke driehoeksverhouding uit 'GTST'. Maar wat blijkt: Babette van Veen (55) kon het niet direct goed vinden met Reinout Oerlemans (52) en Guusje Nederhorst. Ze vond Reinout in het begin zelfs 'heel vervelend', vertelt ze in de RTL-serie 'Oude Tijden'.

"Ik dacht echt: wat is dit voor een type?"

Babette was 21 jaar toen ze haar entree als Linda maakte in GTST. "In het begin vond ik hem heel vervelend", vertelt ze als haar soapkinderen Buddy Vedder en Stijn Fransen naar hun samenwerking met Reinout vragen. "Ik was dus 21 en hij 18. Als je 21 bent, dan denk je dat iemand van 18 natuurlijk heel stom is. Die gasten maakten altijd heel veel lawaai en zaten te voetballen op de gang. Ik was altijd moe en heel serieus. Ik was altijd bezig met mijn teksten en scènes en had het idee: ik weet echt wel waar ik mee bezig ben. Ik had het idee dat zij een beetje door wat ik aan het doen was heen aan het voetballen waren." Maar, vervolgt ze: "Op een gegeven moment groei je toch naar elkaar toe."

Ontmoeting fans Linda, Roos en Jessica escaleerde volledig
Lees ook

Ontmoeting fans Linda, Roos en Jessica escaleerde volledig

Als ze wordt gevraagd naar haar mooiste herinnering aan Guusje, die in 2004 overleed aan de gevolgen van borstkanker, blikt ze eveneens terug op de toch niet vliegende start. "Ik was dus even uit Goede Tijden en toen ik eruit was kwam zij erin. Ik was net weer terug en we hadden op vrijdag een borrel en ik dacht echt: wat is dit voor een type? Er fladderde zo'n soort blond vlindertje langs en om je heen met een heel grote gin-tonic. Ze leek wel twaalf en dronk als een zeeman. Toen had ik haar voor het eerst gesproken en toen zei ze: 'Zullen we op vakantie gaan?' Want het was vlak voor de meivakantie. We kenden elkaar een dag en toen zijn we samen op vakantie gegaan." 

Op die eerste indruk na, spreekt Linda achteraf van 'liefde op het eerste gezicht'. Ook vertelt ze dat Reinout Guusje 'heel zenuwachtig had gemaakt'. "Die had al een maand gezegd: 'Als Babette komt jongen, dan ga je ervan langs krijgen'", herinnert ze zich lachend.

Keren Rover, Sam én Anton nog eens terug naar Meerdijk? De volledige aflevering van Oude Tijden kun je hieronder bekijken.

Lees meer over
Babette van VeenGuusje NederhorstReinout OerlemansGTST