HET GIJS IS GEBROKEN

Talpa-baas wil dat Marcel & Gijs doorgaan op SBS

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTalpa-baas wil dat Marcel & Gijs doorgaan op SBS
RTL

Paul Römer (60), de managing director radio en televisie van Talpa, wil dat Marcel van Roosmalen (55) en Gijs Groenteman (49) doorgaan met hun satirische talkshow 'Marcel & Gijs'. Dat zei Paul woensdag in het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers'.

"Het is een soort cabaret"

Het duo maakt deze zomer als 'snuffelstage' een talkshow op het tijdslot van VI. "Wat mij betreft komen ze komende zomer terug", zegt Talpa-baas Paul. "Maar ik ga niet over de programmering." Hij prijst de 'talkshow vermomd als een parodie'. "Het is ontregelend, er gaat elke avond iets geks gebeuren. Het is een soort cabaret waarin zij de kunst van het beledigen op een hoger niveau brengen en ermee wegkomen."

Wilfred Genee lovend over Marcel & Gijs: 'Ik vermaak me wel'
Lees ook

Wilfred Genee lovend over Marcel & Gijs: 'Ik vermaak me wel'

Marcel en Gijs maakten drie seizoenen van de satirische show Media Inside bij de NPO. Deze formule zetten zij afgelopen weken voort bij SBS. "Ze nemen niets en niemand serieus: zichzelf niet, de gasten niet, de kijkers niet", prijst Paul. "Het is anders dan anders. Het doet mij denken aan Wim T. Schippers, en past in deze tijd. Het was een krankzinnig out-of-the-box-experiment. En een half miljoen mensen kijken daar graag naar."

Talpa is erg blij met het marktaandeel van 14 procent. "Dat is buitengewoon goed voor SBS in de zomer", aldus de Talpa-baas. "Ik moet eerlijk zeggen: als je het me persoonlijk had gevraagd, had ik gedacht: dat gaat niet werken, dit past niet bij SBS. Maar het overtreft alle verwachtingen die we hadden."

Vrijdagavond is de laatste aflevering van Marcel & Gijs, van dit seizoen. De persafdeling van Talpa kon de afgelopen dagen niet zeggen of Marcel & Gijs een vervolg gaat krijgen.

Lees meer over
Marcel van RoosmalenGijs GroentemanPaul RomerTalpaSBS