DAAR ZEG JE GENEE TEGEN

Hélène Hendriks klaar voor De Oranjezomer: 'Veel geleerd van Wilfred'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHélène Hendriks klaar voor De Oranjezomer: 'Veel geleerd van Wilfred'
RTL

Terwijl de mannen van 'Vandaag Inside' genieten van hun zomerstop, maakt Hélène Hendriks (42) zich op om zes weken lang 'De Oranjezomer' te presenteren. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar Hélène heeft er vertrouwen in om het net zo goed te doen als het 'VI'-trio, wordt duidelijk uit haar gesprek met het 'AD'.

"Je wil iets maken waarvan je hoopt dat de mensen het leuk vinden"

Niet Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn dit jaar te zien in De Oranjezomer, maar Hélène Hendriks. Ze heeft inmiddels de nodige vlieguren gemaakt op SBS 6 dat Talpa haar de kans geeft om zes weken lang van maandag tot en met vrijdag te knallen op livetelevisie. 

Al helpt het dat ze heeft geleerd van de besten, vertelt Hélène in het interview. "Ik heb veel geleerd van Jan Joost, van Wilfred. Zij zijn zo goed voorbereid, weten van alles en kunnen improviseren. Het draaiboek loslaten, daar ben ik ook fan van. Ik heb met Jeroen Pauw weleens een interview doorgenomen uit Café Hendriks & Genee, je weet wel, die talkshow waar amper iemand naar keek. (...) Jeroen pikte daar het slechtste interview uit en dacht: er is werk aan de winkel met Hélène."

Noa Vahle aan de slag voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks
Lees ook

Noa Vahle aan de slag voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks

Iedereen met een belang in Hillywood zal in de gaten houden of Hélène de kijkcijfers van de VI-mannen kan evenaren. Iets wat de Talpa bobo's ongetwijfeld dagelijks doen, weet ook de presentatrice. "Het zou heel arrogant zijn om te zeggen: nee, die doen me niks, daar kijk ik niet naar. Misschien niet elke ochtend al om kwart over acht, maar ik weet dat ze belangrijk zijn. Het is commerciële televisie. Je wil iets maken waarvan je hoopt dat de mensen het leuk vinden."

Eén ding is in ieder geval zeker: Hélène pakt de presentatie van de talkshow op haar eigen manier aan. "Het zijn grote schoenen om te vullen", zegt ze over Wilfred, Johan en René. "Maar ik realiseer me ook: die mannen zijn uniek in hun soort. Waar vind je een tweede Johan Derksen? Of Gijp? Ik ga het gewoon op mijn eigen manier doen en verheug me op de komende weken."

De Oranjezomer begint maandag om 21.30 uur op SBS 6.

Lees meer over
Hélène HendriksWilfred GeneeTalpaSBSVandaag Inside